PUBLI-REDACTIONEEL – Kaai 22 zet officiële opstart dumplingfabriek Lokeren in de kijker

Dit weekend gratis proeven voor klanten

TEMSE/LOKEREN – In Lokeren kreeg Eventica BV, het eerste bedrijf in België gespecialiseerd in het produceren van dumplings, een permanente vergunning van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Bij Kaai 22 op de Wilfordkaai wil men dat niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Wie graag Chinees eet kent het wel: dumplings, velletjes deeg met een hartige vulling, die in verschillende vormen worden geplooid en vervolgens worden gekookt, gestoomd of gebakken. Sinds kort produceert men ook in Lokeren deze lekkernij. CEO is Tony Nai, eigenaar van horecazaken De Sampan, Kaai 22 en hotel Temse. Hij runt het bedrijf in samenwerking met het Chinese concern Meirun.

International Featured Standard

“Het is onze missie om mensen warm te maken voor ons product en de authentieke Chinese eetcultuur”, klinkt het bij Nai, “We richten ons niet enkel op de Aziatische markt maar ook op inwoners van de EU en ons eigen land. Na zes maanden hard werken en talloze inspanningen kregen we met Meirun België een permanente vergunning van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).”

Meirun België verwacht deze zomer door IFS (International Featured Standard) te worden gekwalificeerd. Deze kwalificatie zorgt ervoor dat de voedselveiligheid en – kwaliteit wereldwijd gewaarborgd is.

China op het bord

Gratis dumpling proeven @Kaai 22

Voor de productie van de dumplings wordt ook samengewerkt met lokale bedrijven. Zo wordt de bloem voor de hapjes geleverd door Molens van Temse.

De officiële opstart van het bedrijf wil men bij Kaai 22 op de Wilfordkaai niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

“Alle dumplings zijn gemaakt met traditionele smaken en honder procent Europese ingrediënten, met uitzondering van enkele essentiële specerijen en smaakmakers”, vertelt Mede-vennoot bij Kaai 22 Lucy Dieleman. Elke dumpling heeft zijn eigen bereidingswijze die eenvoudig en snel is zodat we een stukje China op bord kunnen brengen.”

Om dit in de kijker te plaatsen kunnen dit weekend alle klanten van Kaai 22 gratis dumplings proeven, zowel zaterdag als zondag vanaf 14.00 uur.

Zes variëteiten

Bij Kaai 22 kan men de dumplings ook aankopen om thuis uit te proberen

“Binnenkort plaatsen we dumpling op onze kaart net zoals dat al het geval bij De Sampan op de Markt. Maar men kan ze ook aankopen diepvries-gekoeld om thuis zelf uit te proberen”, stelt Lucy Dieleman. “De mogelijkheden zijn divers. Men kan ze stomen, koken of bakken. Eten als hapje of als voorgerecht. Maar ook als hoofdgerecht met bijvoorbeeld tomatensaus, net zoals men pasta eet.”

Momenteel zijn er een zestal variëteiten te verkrijgen: met rundsvlees, garnalen met kip, aardappel en kaas pierogies, kip, geroosterde eend en xiaolongbao.

Zaterdag 12 en zondag 13 juni vanaf 14 00 uur gratis dumpling proeven @Kaai 22 Wilfordkaai

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *