Serge en Samuel op weg naar de top

Sportieve pelgrimstocht moet geld opleveren voor mensen met fysieke beperking

ELVERSELE – Onder  heel wat belangstelling en aanwezigheid van een aantal BV’s zijn Serge Van Autreve  en Samuel Van Tuyckom zondagmiddag klokslag 12 uur begonnen aan hun sportieve uitdaging: ‘Push to the Top‘, richting de legendarische Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk.

De pelgrimstocht waarbij Serge Van Autreve zijn kompaan Samuel Van Tuyckom, die een spierziekte heeft, duwt in een rolstoel was al enkele keren uitgesteld.

“Eigenlijk wilden we vorig jaar in september vertekken”, klonk het bij Serge. “Maar door de gekende reden is het vertrek een aantal keer uitgesteld.”

Maar nu was het eindelijk zo ver. En stond er niks het duo in de weg om aan de sportieve knalprestatie te beginnen.

De komende 22 dagen gaat de restaurantuitbater op 22 dagen maar liefst 1.136 kilometer lang de rolstoel van Samuel duwen, goed voor zo’n 50 kilometer per dag. Uiteraard liet men daarom in Elversele het vertrek niet onopgemerkt voorbij gaan. Presentator van dienst was bekende Elverselenaar en gemeenteraadslid Davy De Rijbel.

Heel wat inwoners kwamen een kijkje nemen en ook het harmonie Sint-Cecilia Elversele was van de partij om de aanwezigen te verblijden met een aantal deuntjes.

Daarnaast kwamen ook een aantal bekenden het duo uitwuiven. Naast burgemeester Luc De Ryck (CD&V) en twee verantwoordelijken van de goede-doel-organisatie U-Turn, waarvoor het duo het project onderneemt waren ook een aantal BV’s van de partij.

Ben Rottiers, bekend als Pol uit FC De Kampioenen is peter van de actie en kwam een verrassend lied brengen als steun voor voor Serge en Samuel, “en ook voor alle collega’s uit de cultuursector die nu al zolang zonder werk zitten”, klonk het.

Daarnaast waren ook zanger Sergio en de bekende geluidstechnicus Pascal Braeckman op de afspraak aan de tapasbar van Serge.

Na een wijding door pastoor Raf De Loor die de twee sportievelingen een behouden vaart wenste, was het duo om klokslag twaalf uur klaar voor de tocht. Die leggen ze af ten voordele van Project U-Turn. Dat is een organisatie die extreme tochten onderneemt met mensen met een beperking.

Net voor het vertrek was er trouwens ook nog een emotioneel moment waarbij Serge iedereen maar vooral zijn echtgenote Brigitte bedankte omdat hij dit kon en mocht doen.
“Want nu de horeca opnieuw open is kunnen we moeilijk sluiten en zal Brigitte de zaak drie weken alleen moeten runnen.”

Daarop mochten Sergio en Pascal de officiële start geven.
“Serge en Samuel gaan een topprestatie leveren waar we allebei ongelooflijk veel respect voor hebben”, klonk het Sergio en Pascal.

De tocht van Serge en Samuel kan men volgen via deze link
Meer info over de tocht klik hier 

Meer foto’s, klik hier

Een aantal bekende koppen kwamen Serge en Samuel uitwuiven
Ook pastoor Raf De Loor wenste het duo een behouden vaart

Een gedachte over “Serge en Samuel op weg naar de top”

  1. Serge en Samuel ik we s jullie een prachtige trip toe ,dat het weer goe lag zijn en dat jullie beiden een droom lag waar maken veel succes 🍀🍀🍀💪😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *