Carnavalvierend Temse in rouw: Marcel Phillipaert (93) overleden. (update)

TEMSE – Donderdagmiddag 3 juni overleed Marcel Phillipaert (93). Hij was in 1978 de eerste officiële prins carnaval van Temse.
Marcel als prins carnaval in 1978 met zijn eredames

In 1978 trok er voor het eerst een carnavalsstoet door de straten van Temse. Marcel Philippaert, Marcel I, was toen Prins Carnaval.
“Toenmalige schepen van Feestelijkheden Désiré Van Riet vroeg of ik geen prins carnaval wou zijn”, vertelde Marcel in 2012 aan jouw favoriete webkrant. “Omdat mijn echtgenote er niks op tegen had en ik graag in de ambiance zit, stemde ik toe.”

Het begin van een grote liefde: de zelfverklaarde “carnavalsmaniak” bleef nog jarenlang lid van het carnavalscomité. Op zijn tachtigste deed hij zelfs opnieuw een gooi naar de prinsentitel, maar verloor hij van een jongere kandidaat.

Dirk Mettepenningen, voorzitter van het carnavalscomité, heeft Marcel goed gekend.

“Zijn overlijden komt een beetje onverwacht, want hij was voor zover ik weet in goede gezondheid, maar hij was al 93. Hij heeft alleszins goed van het leven geprofiteerd”, zegt Dirk. “Marcel was altijd bezig, en niet alleen met carnaval. Hij zat steeds op de fiets en heeft jarenlang skiles gegeven.”

Marcel is samen met oud-burgemeester Désiré Van Riet vereeuwigd in beeldengroep De Tuysscher en Azijnzeker op de Wilfordkaai.
“Elke dag fiets ik langsheen mijn beeld op de Wilfordkaai om te checken of het er nog stond”, grapte hij ooit.

In 2017 stond Marcel ook op de carnavalsaffiche ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Temse carnaval.

Klik hier voor het interview met Marcel ter gelegenheid van 40 jaar Temse carnaval in 2017

Marcel werd enkele jaren geleden ook vereeuwigd op een affiche voor Temse carnaval

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *