Verkeerscontrole in samenwerking met Vlaamse Belastingdienst brengt 15 000 euro op

TEMSE – Het voorbije weekend werden er diverse verkeerscontroles gehouden.

Vrijdag 28 mei werd er op de N41 in Elversele een verkeerscontrole gehouden in samenwerking met de Vlaamse Belastingsdienst. Er werd voor een som van 15.000 euro boetes geïnd voor het niet betalen van de verkeersbelasting. Eén voertuig werd in beslaggenomen.

Tevens werd er een snelheidscontrole gehouden op de ventwegen van de N41. In totaal werden 234 voertuigen gecontroleerd, hiervan werden er 78 geflitst. De overtreders werden uit het verkeer gehaald. Eén bestuurder reed tegen 104 km, daar waar de snelheid 50 km is, hij werd onderschept en moest onmiddellijk zijn rijbewijs afgeven voor 15 dagen. Er werd ook nog een bestuurder betrapt op het rijden onder invloed van alcohol en enkele bestuurders kregen een ‘Onmiddellijke inning’ voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Zaterdagavond en – nacht werden er extra controles gehouden.

Er werden snelheidscontroles gehouden op de Krijgsbaan, Sint-Amelbergalaan, Pastoor Boelstraat en Cauwerburg in Temse en in de Temsestraat in Kruibeke. Hier reed een voertuig tegen 117 km. Er werden 31 bestuurders geverbaliseerd.

Er werden ook alcoholcontroles gehouden. Er werden 52 ademtesten afgenomen, hiervan waren er drie positief. Er werd een voertuig onderschept dat het rode licht negeerde, er werden nog 21 andere overtredingen vastgesteld, inzake foutparkeren, keuring, rijbewijs,….

Vechtpartij

Zaterdagnacht omstreeks 3 uur was er een vechtpartij in de Vrijheidstraat in Temse. De twee Roemeense vechtersbazen werden bestuurlijk aangehouden en opgesloten in de politiecel.

Verkeersongeval stoffelijk met intoxicatie

In Steendorp reed een 32-jarige vrouw uit Temse met haar voertuig tegen een geparkeerde auto. Door de klap raakte deze auto nog een geparkeerde wagen. De bestuurster legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de vrouw 1,15 promille alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs werd ingehouden voor zes uren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *