Ook in Temse dalende coronacijfers

TEMSE – De Veiligheidscel van Temse besprak op donderdag 20 mei de corona- en vaccinatie-evolutie. De curve van het aantal besmettingen gaat ook in Temse in dalende lijn.

Aantal besmettingen in de voorbije weken:

73 in eerste week mei
41 in tweede week mei
17 deze week, ma-wo

Woonzorgcentra

De woonzorgcentra blijven coronavrij.

Onderwijs

Binnen het Gemeenschapsonderwijs is de situatie terug stabiel. Hier en daar een besmetting, maar geen noemenswaardige uitvallen. Idem voor het Vrij Onderwijs: in sommige scholen een enkele besmetting, maar de toestand blijft onder controle.

Politie

Het aantal PV’s is afgenomen ondermeer door versoepeling van de coronamaatregelen. Het aantal meldingen van ruzies, huiselijk geweld e.d. blijft vrij hoog (46, waarvan 22 met geweld), inclusief agressie tegen politiemensen.

Vaccinatie

Het Lokaal Bestuur zet momenteel in op het aansporen tot vaccinatie van de moeilijk bereikbare doelgroepen en anderstaligen. Op basis van de cijfers blijven de huidige maatregelen en het Burgemeestersbesluit van kracht.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *