Uitbreiding van terrassen nu toch mogelijk in Temse (Update)

Zaakvoerders De Hoogpoort niet  tevreden met beslissing

TEMSE – Ook in Temse kunnen horecazaken een aanvraag indienen om het terras uit te breiden. Horecauitbaters moeten hiervoor een aanvraag indienen bij de gemeentelijke dienst Lokale Economie.

“In zitting van 3 mei bevestigde het College van Burgemeester en Schepenen van Temse zijn beslissing van de week tevoren: ingevolge corona wordt de uitbreiding van terrassen toegelaten onder de volgende voorwaarden”, stelt burgemeester Luc De Ryck.

“Er dient een aanvraag ingediend bij het Schepencollege, inclusief een plannetje, met de inname van het openbaar domein. De maatregel is van kracht tot de horeca zijn reguliere werking herneemt. Er mogen maximum twee parkeerplaatsen worden ingenomen en de gemeente zorgt voor afbakenende nadarafsluiting.”

De voorbije dagen was er ophef ontstaan omdat  brasserie De Hoogpoort geen toelating kreeg om een extra terras te plaatsen.

“We proberen al zeven jaar een toelating voor een terras te krijgen”, aldus zaakvoerders Mariska Vercauteren en Bjorn Maes in Het Nieuwsblad. “We probeerden nu opnieuw vanwege de coronamaatregelen. We konden op gesprek bij de burgemeester en dat gaf een goed gevoel, maar drie dagen nadien kregen we een mailtje dat het toch niet mocht.”

Mariska plaatste een bericht over de situatie op sociale media, dat druk werd gedeeld en becommentarieerd. Het gemeentebestuur beloofde de zaak opnieuw te bekijken. En die beslissing is er nu.

“De beslissingen van vorige week werden bekrachtigd”, klinkt het bij de burgemeester. “Zo krijgt De Hoogpoort de beschikking over twee parkeerplaatsen in de Akkerstraat ter hoogte van de zaak.”

Bij De Hoogpoort is men niet onder de indruk.  Mariska vindt het voorstel niet serieus.

“Dit is echt lachen met de mensen. Voor ons moet een terras een meerwaarde zijn, wij willen geen half werk leveren”, zegt de horecavrouw. “De straat wordt niet afgesloten, dus de mensen zitten tussen de hekken naast voorbijrijdende auto’s. En het terras moet weg wanneer de horeca volledig heropent: dan moet ik voor één maand tafels en stoelen kopen, want mijn meubels van binnen kunnen niet buiten. Ik heb liever de hele zomer een terras.” (Bron: HN/Tom Nuytemans)

Belangstellende horeca-uitbaters kunnen hun aanvraag t.a.v. het Schepencollege bezorgen via de dienst Lokale Economie: economie@temse.be, 03 710 13 40.

Mariska en Bjorn van De Hoogpoort krijgen nu toch ruimte om een terras te plaatsen in de Akkerstraat (foto: Tom Nuytemans/HN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *