Wellicht één dag geluidsoverlast voor de buurt met betonwerken voor de nieuwe Reiger

TEMSE – De werken aan de nieuwbouw van WZC De Reiger lopen op volle toeren. Op woensdag 28 april wordt (een deel) van de bodemplaat van de ondergrondse garage gegoten.

“Deze werken kunnen voor de omwonenden enige geluidsoverlast veroorzaken”, aldus schepen van Patrimonium Hugo Maes (CD&V) “Om 5 uur starten de werkzaamheden en wordt de betonpomp aangevoerd. Vanaf 6 u komen de betonmixers ( 11 m³)aangereden à rato van 9 tot 10 mixers per uur.

De totale oppervlakte van de garage bedraagt 5300m² waarvan er in deze fase 2400 m² wordt gegoten. Hiervoor is 900 m³ beton nodig.

De aannemer hoopt het storten van beton af te ronden tegen 21 uur.

“Ondertussen zal in de loop van de dag ook gestart worden met het polieren van het beton”, klinkt het bij de schepen. “Deze werkzaamheden zijn afhankelijk van de weersomstandigheden en van het uitharden van het beton en zullen tot vroeg in de morgen van donderdag 29 april doorlopen. Deze werkzaamheden kunnen een ongemak veroorzaken in de buurt. We verontschuldigen ons hiervoor.”

De omwonenden werden verwittigd met een schrijven vanuit het OCMW.

De betonwerken voor de vloerplaat van de ondergrondse parking van de Reiger kunnen voor de buurt enige overlast veroorzaken

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *