VACCINATIE COVID-19. Momenteel meer dan duizend Temsenaars volledig gevaccineerd

Aantal positief geteste inwoners de voorbije twee weken licht gestegen

TEMSE – De Veiligheidscel van Temse, die de evolutie van de coronacijfers opvolgt en advies verstrekt omtrent de maatregelen, donderdag 11 maart, zijn tweewekelijkse vergadering. Iets meer dan 1000 Temsenaars zijn momenteel volledig gevaccineerd.

De Veiligheidscel concludeerde dat het aantal nieuwe positief geteste inwoners de voorbije twee weken licht gestegen is. De opmerkelijkste stijging deed zich vorige week voor in de leeftijdscategorie -12-jarigen.

In de woonzorgcentra De Reiger, ’t Blauwhof en Huize Vincent werden geen nieuwe besmettingen vastgesteld.

In het vrij onderwijs waren er quarantainegevallen omwille van hoog-risico-contacten, maar geen nieuwe besmettingen. Binnen het Gemeenschapsonderwijs was er één positief geteste leerling, naast enkele quarantainegevallen.

Deze week kregen alle inwoners van Temse en Sint-Niklaas een infofolder over de vaccinatie in de bus. Vijftig medewerkers van het Lokaal Bestuur worden ingezet in het vaccinatiecentrum ’t Bau-huis in Sint-Niklaas.

Op basis van de huidige situatie adviseerde de cel om de huidige maatregelen te handhaven.

Volgens de recente cijfers op Vaccinet, (vrijdagmiddag 12/03/’21) die dagelijks gecommuniceerd worden door Sciensano zijn er momenteel 1019 Temsenaars volledig gevaccineerd.

Dat is 3.37 procent van de 23 957 +18-jarigen in de gemeente. Daarnaast kregen 935 ofwel 3.10 procent van de +18-jarigen al één prik. Tesamen wil dit zeggen dat 6.47 procent van de inwoners in Temse al minstens één inenting kregen tegen Covid-19. Momenteel vaccineert men vooral mensen uit de eerstelijnszorg.

Meer dan 1000 inwoners van Temse werden ondertussen gevaccineerd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *