‘Lezen is een feest!’ Jeugdboekenmaand met coronaproof initiatieven in de Bib van Temse

TEMSE – In maart viert de bibliotheek van Temse feest want de Jeugdboekenmaand bestaat 50 jaar. Dit met enkele leuke initiatieven, ondermeer een boekenruiljacht en een levensgroot zoekboek.
In maart is het feest in de bib

“Samen feesten in de Bib is dit jaar niet mogelijk, maar we hebben enkele leuke alternatieven bedacht!” vertelt bibliothecaris Jeroen De Lathouwer. “Onze activiteiten vinden nu plaats in open lucht én kinderen kunnen er de hele maand maart op elk moment aan deelnemen. Corona of niet, lezen is een feest en deze boodschap sturen we graag naar alle kinderen en jongeren uit groot-Temse.”

Boekenruiljacht

Ook in Tielrode kan men coronaproof op Boekenruiljacht

Ga op zoek naar een boek in jouw eigen buurt.
De Bib verstopte een jeugdboek in Tielrode, Elversele, Steendorp, Velle en Temse-centrum. Foto’s, GPS-coördinaten en andere tips loodsen de boekenjager naar de juiste bestemming. Het boek is ingepakt in plastic en in een ‘Curver’-box  gelegd met een infobriefje. De eerlijke vinder mag het boek bijhouden, maar legt een eigen boek in de plaats. Zo kunnen alle deelnemers de hele maand lang een nieuw boek ontdekken. De eerste tips die leiden naar de startplaats van de verschillende zoektochten vind je terug op de website van de bibliotheek. https://temse.bibliotheek.be/jeugdboekenmaand

Het levensgrote Zoekboek

Een zoekboek is voor elk kind telkens weer een feest. Daarom toverde de Bib zichzelf om tot een levensgroot zoekboek. Op de ramen van de bibliotheek vieren 10 bekende personages uit strips, kinder- en jeugdboeken feest. Breng een bezoekje aan de Bib en probeer ze alle 10 te vinden en te herkennen. Bezorg jouw antwoordformulier aan de Bib of stuur een mailtje met jouw antwoorden naar bibliotheek@temse.be en maak elke week kans op een feestelijke goodiebag.

Feestkoffers voor alle scholen en online lezingen

Niet alleen het grote publiek kan genieten van een coronaproof activiteitenaanbod, ook aan de scholen werd gedacht!

“Normaal is de Jeugdboekenmaand een heel drukke maand met zeer veel activiteiten en klasbezoeken, maar dat is nu niet mogelijk”, legt schepen Lieve Truyman uit. “Daarom brengen we de Jeugdboekenmaand naar de scholen. Het bibliotheekteam maakte voor elke school een leuke feestkoffer met boeken en inspirerende lespakketten en de auteurslezingen werden omgetoverd naar interactieve webinars. Zo kan elke klas in zijn eigen bubbel een spetterend leesfeest beleven.”

In de centrumgemeente, de deelgemeenten en ook in Velle verstopte het team van de bib een boek voor de boekenruiljacht”, klinkt het bij schepen Lieve Truyman en bibliothecaris Jeroen De Lathouwer

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *