Bijzondere schenking aan vzw Kinderkankerfonds: het oeuvre van kunstschilderes Lieve Van Immerseel uit Steendorp

TEMSE – In april loopt in de Dacca Loft in de Kasteelstraat een tentoonstelling met werken van de internationaal bekende kunstenares Lieve Van Immerseel uit Steendorp. Speciaal is dat de werken te koop worden aangeboden en de opbrengst naar het Kinderkankerfonds gaat.
De opbrengst van de verkoop van de werken gaat naar het Kinderkankerfonds

Lieve Van Immerseel heeft vele jaren in Frankrijk gewoond en gewerkt, maar is teruggekeerd naar de roots van haar overleden echtgenoot in Steendorp. De kunstenares, dochter van kunstschilder-illustrator-glazenier Frans Van Immerseel (1909-1978), besloot vorige zomer een groot gedeelte van haar privécollectie te schenken aan vzw Kinderkankerfonds.

Het gaat om bijna 100 unieke werken.

De gemeente Temse, de heemkundige kring Wissekerke en de gemeente Kruibeke hebben haar beslissing met veel enthousiasme onthaald en gesteund. Zij verlenen hun medewerking om van deze bijzondere schenking ook een heel bijzondere gebeurtenis te maken voor het Scheldeland.

De werken worden in april in de galerie Dacca-Loft tentoongesteld en daar te koop aangeboden. Het is een unieke gelegenheid om zoveel werken van Lieve Van Immerseel samen te zien, het is de enige mogelijkheid om er zelf een te verwerven en meteen ook – in de geest van de schenking – de vzw Kinderkankerfonds te steunen.

De opbrengst gaat integraal naar dit steunfonds voor kinderen met kanker en hun familie: https://www.kinderkankerfonds.be

De tentoonstelling is van 3 tot 25 april te bekijken in de Dacca Loft Kasteelstraat 74  Dit op . za., zo., ma en woensdag van 14-18 uur. Op vrijdag van 18-22 uur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *