Ook bij Alpha Motorhomes verkopen kampeerauto’s als zoete broodjes: “Onze vrijheid mag wat kosten”

TEMSE – De coronacrisis houdt ons al een jaar in zijn greep. Het verlangen naar meer vrijheid klinkt steeds luider. Verkopers van motorhomes doen dan ook gouden zaken.

“In januari en februari verkochten we dubbel zoveel wagens als in dezelfde periode vorig jaar”, zegt Marc Cootmans van Alpha Motorhomes uit Temse.
“Ook wij waren in 2020 bijna drie maanden volledig gesloten. Maar toch hebben we uiteindelijk een recordjaar in verkoop gehaald. We draaiden 20 procent meer dan in 2019. En die trend zet zich ook dit jaar door.

Het bedrijf viert deze maand zijn dertigste verjaardag en is een van de grootste motorhomeverkopers van België. Naast verkoop heeft het bedrijf ook een eigen verhuurafdeling, is er een servicecenter en in een shop worden alle mogelijke kampeerbenodigheden aan de man gebracht.

Droom realiseren

“De reisbeperkingen en het algemene gevoel dat mensen zich opgesloten voelden, zijn de voornaamste redenen waarom mensen hier in onze showroom binnenstappen. We krijgen hier gezinnen die in hun eigen bubbel verder willen reizen dan te wandelen in eigen stad of gemeente, maar ook mensen die een motorhome kopen waarmee ze de wereld willen rondtrekken. Ons cliënteel is heel breed. Zowel mensen met een beperkt budget als mensen die hier een half miljoen of meer euro’s willen neertellen om hun levensdroom te realiseren.”

Toch ziet Cootmans een duidelijke trend.

“De verkoop van de eerder kleine compacte modellen, de vans, boomt als nooit tevoren. Ze zijn vooral geschikt voor twee personen. Je kan die zowel kan gebruiken om naar je werk te rijden als om er in het weekend mee op uit te trekken.”

Ook de levertijden voor de andere kampeerwagens lopen op. “Wie een wagen naar eigen smaak wil laten afwerken, zal al moeten wachten tot volgend jaar. Voor wagens uit stock moet je rekenen op een levertijd van zo’n drie maanden. Maar dan moet je echt wel de wagen nemen zoals hij gemaakt is. Gelukkig hebben we een eigen stock van zo’n 350 voertuigen.”

Ook verhuur stijgt

Naast de verkoop is ook de verhuur van motorhomes sterk toegenomen. “We hebben een vloot van vijftig huurwagens. Wie er deze zomer opuit wil trekken, wacht best niet lang meer. Ook hier is de vraag dubbel zo groot als in het verleden.”

Ondanks het commerciële succes van zijn bedrijf hoopt ook Cootmans dat het normale leven weer snel mag hernemen. “Want met de kampeerwagen op reis gaan, wordt dan nog veel leuker dan het nu al is.” (Bron: HN-Ivan Elegeert)

Marc Cootmans ziet zowel de verkoop als de verhuur van zijn kampeerwagens stijgen. (foto (C) Ivan Elegeert)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *