Carnavalscomité en groepen laten carnaval Temse niet onopgemerkt voorbij gaan (UPDATE)

TEMSE – Tijdens een ‘normaal’ jaar zou vandaag voor de 44ste keer de carnavalstoet door het centrum van Temse trekken. Het comité en Een aantal groepen lieten dit niet onopgemerkt voorbijgaan.

Lees ook hier: “Carnavalsgroepen uit groot-Temse krijgen weer coronapremie” 

Door de coronacrisis was dit uiteraard niet mogelijk. Maar door het mooie weer zouden wellicht een pak toeschouwers naar Temse afgezakt zijn.

Normaal vierden de leden van KV de Sharky’s uit Tielrode trouwens vandaag hun 11- jarig bestaan tijdens de stoet in Temse. Het cijfer 11 is in carnavalsmiddens een jubileumgetal.

“En vorig jaar stoet ook al niet doorgegaan door het virusje dat ons leven helemaal omgegooid heeft”, klinkt het op de Facebookpagina van de groep.
Daarom postten ze nog eens hun laatste ‘ontbindingsdans’ in Temse ondertussen van 2019. (zie onder)

Ook Partyband Temse, die normaliter de stoet op gang trekken met hun muzikale creaties, wou deze dag niet onopgemerkt voorbij laten gaan.
Zij poseerden met enkel leden aan de Den Bruinen, die elk jaar vanop zijn sokkel op de Markt de stoet in het oog houdt.

Ook Gemeentelijk Carnaval Comité van Temse wou dit toch niet onopgemerkt laten doorgaan.
Comitéleden, Prinsen, Oud prinsen, en/of sympathisanten trokken zondagmiddag  in klein groepjes of bubbels door enkele Temsese straten gewapend met een draagbare muziekspeler, met uiteraard carnavaldeuntjes. Het werd een kleine ludieke rondtocht. (Bron N&G uit Temse)

Bij carnavalscomité Orde van de Baksteen in Steendorp is men niet zo tevreden met dit initiatief.

“Een welgemeende oprechte dikke proficiat aan het gemeentebestuur van Temse”, schrijft voorzitter Marc Ost op de FB pagina van het Steendorpse comité
“Een officiële aanvraag om een corona-proof een alternatieve carnavalsviering van zeer beperkte omvang en beperkt tot het aantal toegelaten deelnemers werd in zijn totaliteit geweigerd door het schepencollege. Dus geen carnaval in Steendorp. Het comité van Temse mag dit blijkbaar wel. Het eeuwige verhaal van veel maten en nog veel meer gewichten.”

Partyband Temse aan ‘Den Bruinen’ (foto (C) FB- Tony Riské)
Foto: (C) Franky Pofliet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *