Carnavalsgroepen uit groot-Temse krijgen weer coronapremie

Carnavalscomité doet oproep aan inwoners om komende week woning of raam carnavalesk te versieren 

TEMSE – In 2021 zou Temse voor de 44ste keer carnaval vieren. Omdat in carnavalsmiddens elk veelvoud van elf een jubileum is moest dit een echt feestjaar worden voor voorzitter Dirk Mettepenningen en het carnavalscomité.

Maar ook hier gooit het Covid-19 virus roet in het eten. Het comité doet wel een oproep aan de inwoners om de huizen en ramen komende week carnavalesk te versieren.

De carnavalstoet in Temse is elk jaar zowat de grootste van de streek met duizenden toeschouwers en veel topgroepen uit groot-Temse en de ruime regio.

“In normale omstandigheden zou onze carnavalsstoet komende weekend op 7 maart door het centrum van Temse trekken”, stelt voorzitter Dirk Mettepenningen. “Het moest een echte jubileumstoet worden om ‘4×11 jaar Temse Carnaval’ extra in de kijker te plaatsen. Maar ook hier is dat door het coronavirus niet mogelijk.”

Het comité blijft evenwel niet bij de pakken zitten en komt met een aantal alternatieven op de proppen.

Het carnavalscomité doet een oproep: “Versier uw Kot”!!!

Jubileumboek

“We doen een warme oproep aan de inwoners om tijdens het weekend van 7 maart, wanneer de jubileumeditie zou plaatsvinden, het huis en/of raam carnavalesk te versieren, zodat we toch wat sfeer kunnen brengen in Temse”, klinkt het bij de voorzitter. Men kan hiervan een foto nemen en die doorsturen via carnaval@temse.be en wie weet wint men een mooie prijs.”

Wie het carnaval in Temse wil steunen kan ook een speciale pin aankopen die gemaakt is voor het jubileumjaar”, klinkt het “Ze kost zes euro en kan ze verkrijgen bij de leden van ons comité”.

Voor het feestjaar was er ook de uitgave van een jubileumboek ‘4×11 jaar Temse Carnaval’ gepland.
“Door de crisis is dit enige tijd uitgesteld en is het trouwens afwachten of we dit nog kunnen realiseren”, aldus Mettepenningen.

In oktober vorig jaar deed het comité als alternatief voor de afgelaste stoet van 2020 een rondrit via de route van de eigenlijke stoet met de prinsenwagen en de jeugdprinsenwagen en een special guest.
Coronapremie

“Door corona mochten we van het gemeentebestuur hiervoor wel geen publiciteit maken”, schetst Mettepenningen. “Verrassingsgast zanger Sergio was evenwel de geknipte man om tijdens die muzikale rondrit de boel wat op te vrolijken. En zo werd het toch nog een succes. ook dit jaar bestaat de kans bestaat dat we nog eens rondrijden met de prinsenbus. Maar dan op een andere manier en uiteraard wanneer corona dit toelaat.”

Om de carnavalsverenigingen uit groot-Temse te steunen wil het comité net zoals vorig jaar aan de groepen uit Temse en de deelgemeenten een coronapremie toekennen.

“Hierbij is er wel een lichte wijziging tegenover vorig jaar”, stelt de voorzitter. “Omdat we horen waaien hebben dat er waarschijnlijk een aantal carnavalsgroepen gaan stoppen zal die extra coronapremie geschonken worden bovenop het jurygeld dat ze zullen verdienen tijdens de stoet van volgend jaar in 2022. Als we die premie nu al zouden schenken zouden we, bij de groepen die stoppen, dat geld aan iemand persoonlijk geven en dat is niet de bedoeling. Het is wel degelijk om de groepen te steunen.”

De alternatieve rondrit met de prinsenbus in oktober vorig jaar met zanger Sergio was een succes. “Misschien organiseren we dit jaar nog zo’n rondrit, maar dan wel op een andere manier en weer coronaproof”, vertelt Dirk Mettepenningen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *