Tip voor de Krokusvakantie: Wandelzoektocht door Temse centrum van seniorenvereniging Neos Temse

TEMSE – Jan De Gendt, voorzitter van seniorenvereniging Neos Temse werkte een wandelzoektocht uit door Temse centrum. oorspronkelijk enkel voor de leden maar door de enthousiaste reacties wordt de zoektocht nu opengesteld voor iedereen.

“Als seniorenvereniging valt er voor Neos Temse tegenwoordig weinig te organiseren”, stelt Jan De Gendt. “Wat we wel kunnen doen is wandelen in groepjes van maximum vier. Ik werkte een wandelzoektocht uit voor onze leden en daar kwam heel wat reactie op. Iedereen vond het een heel leuke tocht met hier en daar een verrassend wegeltje, dat zelfs doorwinterde Temsenaars nog niet gedaan hadden.”

Sommige leden deden de tocht met hun familiebubbel, maximum met vier persoenen dus, of met de kleinkinderen.

“Dit bracht me op het idee om onze zoektocht openbaar te stellen voor iedereen”, klinkt het bij De Gendt “Met de krokusvakantie voor de deur, misschien een tip voor voor de gezinnen. Als seniorenvereniging kunnen we op die manier toch een link leggen met de jeugd.”

“We hebben er geen prijs aan verbonden, de bedoeling is louter om de mensen iets aan te bieden, in beweging te brengen en verrassende plekjes van Temse te ontdekken. We vroegen enkel om de antwoorden door te sturen en ook iets te laten weten via mijn e-mailadres wat ze van de tocht vonden.”

“Dat heeft gewerkt want we kregen heel wat mails binnen van onze leden. Ik maak er ook werk van om iets terug te sturen als waardering voor hun deelname.”

Concreet:

“De tocht is 4.5 kilometer lang met start en aankomst op de (gratis) parking naast het politiegebouw. De tocht loopt richting Leie en zo naar de Oostberg om langs de kaai terug te komen. De 12 vragen die moeten beantwoord worden zijn helemaal niet moeilijk en dus door iedereen op te lossen. Er is nog een tweede zoektocht op komst, richting de Sompershoekwijk. Dat is iets voor de paasvakantie”, besluit Jabn De Gendt.

Klik hieronder door voor de deelnemingsformulieren
(Afbeelding "opslaan als..." om af te drukken)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *