Geen schaatsplezier in de Tielroodse potpolder

Veiligheid kan niet gegarandeerd worden in coronatijden

Er kan tijdens deze koudegolf niet geschaatst worden op de potpolder in Tielrode. Dan heeft het polderbestuur in samenspraak met de gemeente beslist.

 

Het is ondertussen al van 2012 dat er nog geschaatst kon worden in de polder van Tielrode. Om dit mogelijk te maken moet het polderbestuur de sluizen openzetten waardoor het gebied onder een waterlaag van 40 centimeter komt te liggen. Burgemeester Luc De Ryck had woensdag overleg met dijkgraaf André Van Duyse.

Schaatsen is dus verboden in de potpolder.

“In de eerste plaats om samenscholingen in coronatijden te vermijden”, klinkt het bij dijkgraaf André Van Duyse. “Niet alleen op het ijs, maar ook op de omliggende wandelpaden, waar sinds de start van de epidemie opvallend meer wandelaars en de fietsers te vinden zijn.”

“Trouwens het einde van de koudegolf is intussen in zicht en vanaf dit weekend gaan de temperaturen overdag opnieuw boven het vriespunt. Als we de polder nu onder water zetten, dan gaat het ijs niet op tijd dik genoeg zijn om er veilig op te schaatsen”, zegt het polderbestuur.

“Ook het ijs dat nu al in de sloten van de polder ligt, is niet voldoende dik. En die sloten zijn tamelijk diep, als daar iemand door valt, kan die zijn been breken. Dat willen we niet op ons geweten hebben.”

Daarom beslisten ze dat de veiligheid toch niet gegarandeerd kan worden.

“Ik ben zelf een fervent schaatser en vind het ook jammer”, legt de dijkgraaf uit. “Maar we weten ook dat dit een massa volk zou aantrekken en dat is in deze tijden geen goed idee.

De potpolder zal dus niet onder water gezet worden

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *