Geen verstrenging of versoepeling van coronamaatregelen tijdens de feestdagen in Temse

Gemeentebestuur roept op om feestdagen in eigen bubbel te vieren

TEMSE – Donderdag 17 december kwam de gemeentelijke Veiligheidscel naar tweewekelijkse gewoonte samen om de evolutie van de coronacijfers te evalueren.

Twee weken geleden kon de vergadering nog met tevredenheid vaststellen dat de cijfers de goede kant uitgingen, maar de voorbije 2 weken is het aantal besmettingen gestegen, parallel met de algemene trend in het land.

In week 50, (7 tot 13 december), waren er 51 nieuwe besmettingen in groot-Temse, tegenover 22 in week 48,
en 33 de voorbije week (van 14 tot 17 december). In de leeftijdscategorie -13-jarigen is een lichte stijging merkbaar. Eén huisarts in Temse is non-actief.

Woonzorgcentra

In woonzorgcentrum ’t Blauwhof in Steendorp – dat lang van besmettingen gespaard bleef – testten de voorbije 2 weken 17 bewoners van het gelijkvloers en 2 personeelsleden positief. In WZC De Reiger zijn er geen nieuwe besmettingen, WZC Huize Vincent (Tielrode) is nog steeds besmettingsvrij.

In het Passantenhuis (Oeverstraat), het dagverblijf voor personen die gekoesterd worden door mantelzorgers, zijn sinds de uitbraak van de tweede golf geen besmettingen vastgesteld.

Onderwijs

Vanuit het vrij onderwijs werden vier besmettingen bij leerlingen geregistreerd, ondermeer twee in het 2de leerjaar van basisschool Velle. De scholen van het Gemeenschapsonderwijs noteerden in totaal 4 leerlingen met hoogrisicocontact en negatieve test, die nog in quarantaine zitten.

Politie

De Lokale Politie stelde de voorbije 2 weken ca. 70 PV’s op voor coronagerelateerde overtredingen. Zij stelt vast dat gerichte acties resultaten opleveren en het politiepersoneel motiveren om vol te houden. Zij zal op 24 en 31 december extra ploegen inzetten om toezicht te houden op de naleving van de maatregelen.

Maatregelen

Door de stijging van het aantal positief geteste personen tegenover twee weken geleden, adviseerde de Veiligheidscel om de maatregelen in Temse niet te versoepelen maar ook niet te verstrengen. Sinds 11 december worden activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar opnieuw toegelaten volgens de normen van de federale regering.

De eerstvolgende Veiligheidscel komt samen op 7 januari.

Kerstboodschap

Het Lokaal Bestuur en alle in de Veiligheidscel vertegenwoordigde partijen verwachten dat tijdens de komende feestdagen veel mensen in de verleiding zullen komen om Kerst en Oudjaar met familie of vrienden te vieren.

“Elkaar een goede gezondheid wensen voor het nieuwe jaar.  Het is zo vanzelfsprekend en traditie”, klinkt het. “Maar dit jaar hangt nu net die ‘goede gezondheid’ af van het gedrag en de goede wil van ieder van ons, de goede wil om de regels te respecteren en vol te houden.”

Daarom roept het bestuur op om de verleiding te weerstaan en de feestdagen met de eigen bubbel te vieren.

Foto: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *