Ultraloper Serge (54) duwt Samuel (18) en Fiene (17) 62 kilometer door Oost-Vlaanderen: “Het was een prachtige dag”

TEMSE / OUDENAARDE / INGELMUNSTER / ZINGEM – Serge Van Autreve (54) heeft vrijdag 62 kilometer gelopen tussen Oudenaarde en Elversele, terwijl hij een rolstoel duwde waar afwisselend Samuel (18) en Fiene (17) zaten. Ze zamelden met hun tocht meer dan 2.000 euro in voor het goede doel.

De jongeren zijn Samuel Van Tuyckom (18) uit Nokere en Fiene Verstraete (17) uit Ingelmunster. Samuel lijdt aan de spierziekte ataxie van Friedreich, waardoor hij zijn bewegingen moeilijk kan coördineren. Fiene liet dit jaar haar linkerbeen amputeren, omdat ze daarin immens veel pijn leed, door de chronische aandoening CRPS. De tocht begon ’s ochtends aan het Bernardustechnicum in Oudenaarde, de school van Samuel. Daar vormden leerlingen een erehaag en stond de directie klaar met een cheque van 2.021 euro.

Positiviteit

Met de Charity Run zamelden Serge, Fiene en Samuel ook geld in. Met een deel van de opbrengst wil Fiene een nieuwe beenprothese aanschaffen. Het andere deel gaat naar Project U/Turn, dat avontuurlijke reizen organiseert voor mensen met een fysieke beperking.

“Een mooi bedrag”, zegt Serge. “Maar dat was niet onze prioriteit. Ik deed dit vooral voor Samuel en Fiene. Om wat positiviteit te brengen, en om hen even uit hun isolement te halen in deze coronatijden.”

Mont Ventoux

De tocht, onder begeleiding van een volgkaravaan, ging probleemloos langs verschillende burgemeesters en centra voor mensen met een beperking, om iets na 17 uur te eindigen bij Onder Den Toren in Elversele, de horecazaak van Serge. “Een prachtige dag”, klinkt het bij de drie.

In Elversele werden ze verwelkomd door ondermeer burgemeester Luc De Ryck (CD&V). Hij gaf een slotspeech, samengesteld uit boodschappen van andere burgemeesters die Serge, Samuel en Fiene onderweg hadden opgehaald. Ook de ambassadeur van het loopproject, acteur Ben Rottiers, bekend als Pol De Tremmerie uit FC De Kampioenen was op de afspraak.

In april 2021 volgt een groter project. Dan zal Serge Samuel in de rolstoel duwen, van Elversele naar de top van de Mont Ventoux in Frankrijk.
(Bron: HN/Tom Nuytemans)

Meer foto’s, klik hier

Met de Charity Run zamelden Serge, Fiene en Samuel ook geld in

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *