Grote poetsbeurt voor centrumstraten aan de werf van nieuwbouw WZC De Reiger

TEMSE – Binnenkort krijgt een deel van de Kouterstraat en de Clement ‘D Hooghelaan een grote poetsbeurt dit aanvullend op de dagelijkse borstelronde. Dit naar aanleiding van de grondwerken van de werf van de nieuwbouw voor WZC De Reiger.

Sinds begin augustus is tussen de Kouterstraat, Gasthuisstraat en Clement ‘D Hooghelaan de tweede fase gestart van de nieuwbouw van WZC De Reiger en Lokaal Dienstencentrum ’t Achterpoortje. De komende vijf jaar wordt op de voormalige parking van Welzijnsverenigng Sleutelzorg een nieuw woonzorgcentrum met ondergrondse parking gebouwd.

Stof en zand

De grondwerken die momenteel bezig zijn, om de ondergrondse parking uit te graven, gaan natuurlijk gepaard met werfverkeer dat zich een weg baant door de centrumstraten richting N16. Waardoor ondermeer de Clement D’Hooghelaan en Kouterstraat er vuil bijliggen door stof en zand.

Enkele weken geleden deden enkele bewoners hun beklag op de sociale media over de vuilheid van de centrumstraten in de buurt van de werf. En de reacties laten niks aan de fantasie over:

“De Clement D’hooghelaan, vanaf de oude parking van de kliniek, ligt vol zand, zo naar de Kouterstraat toe ter hoogte van de schoenenwinkel Berga tot veel verder”, oppert een buurbewoner. “Van de werken die nu bezig zijn aan de oude kliniek. Af en toe komen ze hier langs met ne grote veger, maar zonder het zand weg te pakken. Het zand verspreid zich dus constant. Binnenkort zitten de rioleringen ook vol.”

“De gevels hangen ook vol zand, een stofstraat is het geworden.”

“T zand vliegt onder de deur zo naar binnen”, klinkt het. “Ik heb al regelmatig met emmers water mijn deel van het voetpad gekuist. Maar ja das niet genoeg he.”

“En de kouterstraat ligt vol zand onze gevels deuren ramen alles als we kuisen volgende dag terug vol.”

Parkeerverbod

Maar nu is er goed nieuws voor die buurtbewoners.

Binnenkort komt er een grote poetsbeurt in enkele centrumstraten.

“Het grootste deel van de grondwerken is uitgevoerd, daarvoor willen we aanvullend op de dagelijks borstelronde, de wegenis grondig reinigen met een stofzuigerwagen”, klinkt het bij de werfverantwoordelijke van aannemer Strabag Belguim. “Dit in de Clement ‘D Hooghelaan van aan de inrit van de werf tot de Kouterstraat. En in de Kouterstraat van huisnummers 36 tot 80. Om in dat deel de zones onder de parkeerstroken ook te reinigen zullen we een parkeerverbod plaatsen voor 9 december. De voetpaden in dat deel worden aangepakt door de bouwheer.”

Een veegwagen van de aannemer zal ook een deel van de Vrijheidstraat, tot aan het viaduct, en een deel van de Clement ‘D Hooghelaan kuisen, net voorbij de inrit van de werf.

Foto’s en filmpjes van de werken op de site van Sleutelzorg kan je regelmatig bekijken op de Facebookpagina: Nieuwbouw WZC De Reiger en lokaal dienstencentrum van amateurfotograaf Franky Polfliet.

De grondwerken van het nieuwbouwproject zijn bijna ten einde (C) Franky Polfliet
De wegen en voetpaden in een deel van de Kouterstraat, Clement D’Hooghelaan en Vrijheidstraat worden gekuist. In een deel van de Clement D’Hooghelaan en Kouterstraat (blauwe pijlen) ook de voetpaden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *