Can ontsmette voor de laatste keer de winkelkarretjes aan Aldi Temse, vriendelijkheid en gastvrijheid was zijn leuze

TEMSE – De vakantie loopt bijna ten einde. En dat wil zeggen dat het werk van heel wat vakantiejobbers er bijna opzit. Voor Can Dogan(22) uit Beveren was het zaterdag zijn laatste werkdag in de Aldi in Temse. Hij deed daar een job die de zomer van 2020 typeert: het ontsmetten van de winkelkarretjes.

Can deed dat met zoveel ijver en plezier dat de klanten en personeel hem niet gauw zullen vergeten.

“Er zijn sinds het begin van de corona-crisis een aantal jongens en meisjes de revue gepasseerd om de winkelkarretjes te ontsmetten”, vertelt winkelmedewerkster Ann Van Breuseghem. “Maar niemand kon aan Can tippen. Hij was altijd vriendelijk en beleefd. Hij was steeds op tijd, ook al kwam hij met de fiets van Beveren. Hij stond hier in weer en wind, regen, snikhete temperaturen, het was allemaal geen probleem voor hem.”

“Alle klanten kregen van hem steevast een goeiendag, en als het mogelijk was maakte hij een praatje met de klanten. Daarom wilden we hem op zijn laatste dag even in de bloemetjes zetten. Voor zijn laatste dag had hij trouwens een mondmasker met een smiley opgezet, iets wat hem volledig typeert.”

Moeilijke tijd

“Sinds half maart was ik hier aan de Aldi van Temse aan het werk”, vertelt Can. “Soms ook aan andere filialen maar meestal hier. Tot mijn verbazing is het heel goed meegevallen. Het is niet meteen de meest moeilijke of uitputtende job. Daarom wou ik er ook wat vriendelijkheid en gastvrijheid inbrengen. Zeker in het begin van de crisis, velen liepen wat irritant en daarom wou ik de klanten wat tegemoet komen. Want het was voor iedereen een moeilijke tijd.”

Soms moest Can wel op zijn strepen staan tegenover bepaalde klanten.

“Zeker op bepaalde dagen als er door de overheid versoepelingen aangekondigd werden. Heel wat mensen dachten dat die regels dan al de volgende dag van kracht werden. Terwijl dat pas na het weekend of zelfs een week nadien maar in voege ging. Dan was het soms niet makkelijk om de klanten daar op te wijzen. Maar regels zijn er nu eenmaal om te volgen”

Leuke ervaring

“Eén keer heb ik bijna ruzie gehad met een klant”, lacht hij. “Die stelde dat hij als volwassen man van 36 kinderlijk behandeld werd omdat hij verplicht werd om een winkelkar te nemen.”

“Maar al bij al was het een erg leuke ervaring, de klanten waren erg vriendelijk, enkele uitzonderingen niet te nagesproken. Normaal gezien is het vandaag (zaterdag red.) mijn laatste dag hier. Maar als ze me vragen zal ik met plezier terug komen.”

Voor zijn laatste dag had Can een mondmasker met een smiley opgezet, iets wat hem volledig typeert”, vertelt Ann Van Breuseghem (midden)

 

3 gedachtes over “Can ontsmette voor de laatste keer de winkelkarretjes aan Aldi Temse, vriendelijkheid en gastvrijheid was zijn leuze”

  1. Ik kijk er naar uit want is de plezantste tijd van tjaar, hopelijk kunnen we op de 1 of andere manier toch iets vieren, afwachten dus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *