Autobrand op de Zaat blijkt kwaad opzet

TEMSE – Een bestelwagen is afgelopen weekend uitgebrand op parking van een flatgebouw in de Philippe Saveryslaan in Temse. Het blijkt intussen om brandstichting te gaan. De politie heeft een onderzoek geopend.

Het ging om een bestelwagen met werkmateriaal van een bewoner uit één van de appartementsblokken op De Zaat. In de nacht van zaterdag op zondag, rond middernacht, schrokken bewoners op door de vlammenzee. De brand ging gepaard met een zware rookontwikkeling.

De hulpdiensten hadden het vuur snel onder controle maar het voertuig ging wel volledig verloren. Er was gelukkig wel geen schade aan de omliggende gebouwen.

“Eén auto is uitgebrand, Twee andere voertuigen hebben ook schade opgelopen door de brand”, aldus politiecommissaris Katty De Bruyn. “Het was vermoedelijk gericht op de ene auto. Uit het onderzoek van de branddeskundige blijkt dat de brand met opzet is aangestoken. Er is ook een voorgeschiedenis met het voertuig want onlangs is een ruit ingeslagen. Ook dat maakt onderwerp uit van het onderzoek.” (Bron: TV Oost)

De wagen is rijp voor de schroothoop (foto: TV Oost)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *