Poëzieroute Dichter bij de dijk 2020

TEMSE – Het lokaal bestuur organiseerde voor de vijfde keer de poëziewedstrijd ‘Dichter bij de Dijk’.

Geniet al fietsend of wandelend van 15 prachtige gedichten langs het mooie dijktraject van Elversele via Tielrode en Temse naar Steendorp (start Mirabrug Elversele of Lepelstraat Steendorp).

De gedichten werden geselecteerd uit de inzendingen voor de poëziewedstrijd Dichter bij de dijk die in 2020 georganiseerd werd door het Lokaal Bestuur i.s.m. Davidsfonds Temse, Amedee Verbruggenkring, Heemkundige Kring Braem vzw, de Cultuurdienst en Bibliotheek.

Uit 65 inzendingen werden 15 gedichten geselecteerd door de jury, bestaande uit Luc Peleman (HK Braem), Geert Vandersickel (Amedee Verbruggenkring), Frits Werkers (Davidsfonds Temse), bibliothecaris Jeroen De Lathouwer en schepen Lieve Truyman.

Proficiat aan de winnende dichters: Diane Barber, Melissa Bocklandt, Ella Dedroog, Rik Dereeper, Silke Eeckelaert, Kathy Goethals, Michel Michielsen, Tony Peirsman, Anneke Rombaut, Raf Smet, Vera Van Bouwel, Eric van Britsom, Tony van der Zand, Gerry Van Wouwe en Patrick Verdonck.

Naast de poëzieroute langs de dijk, kan je de gedichten ook vinden in de Bib (1ste verdieping).

Een routeplannetje en poëziebundel met alle inzendingen zijn te verkrijgen op de Cultuurdienst, in de Bibliotheek of in het Toeristisch Infokantoor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *