Uitbundige applausactie aan WZC De Reiger

TEMSE – Aan WZC De Reiger werd zaterdagnamiddag uitbundig geapplaudisseerd om personeel en bewoners een hart onder de riem te steken. Door het coronavirus zijn er al 13 residenten overleden en 40 besmet.

De actie was een initiatief van Silke Loquet die zelf in het woonzorgcentrum  werkt. Via de sociale media deed ze een oproep om zaterdag om 16 uur naar de parking van de Reiger af te zakken.

“Omdat de bewoners hier ook van zouden kunnen genieten deden we dat om 16 uur in plaats van om 20 uur”, vertelde Silke.

De lokale politie was op de hoogte gebracht van het initiatief en kwam massaal ter plaatse om te controleren of de regels van social distancing gerespecteerd werden. Dat was echter geen probleem, de aanwezigen hadden op de parking van het woonzorgcentrum voldoende ruimte om de geldende regels te volgen.

Zowat 150 geïnteresseerden waren aanwezig waaronder burgemeester Luc de Ryck, schepen Hugo Maes en gemeenteraadslid Ingrid Deschepper. Ook de ambulanciers met dienst van brandweerpost Temse waren op de afspraak.

“Het was zalig en het deed enorm deugd”, reageerde Silke Loquet achteraf. “Er zijn heel wat traantjes gevloeid op onze tweede verdieping.”

Meer foto’s, klik hier

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *