DJ-platform organiseert carnavalbal 2.0 in de Mosterdpot

STEENDORP – Dit weekend viert men ook in Steendorp carnaval. Met zaterdagnamiddag de stoet die door de centrumstraten trekt. Omdat er in het dorp nog slechts één café overblijft zet het DJ-platform Looze It Events zaterdag voor het eerst een carnavalbal 2.0 op poten.

Denzel Van Hoyweghen, Matthias Baeyens en Koen Gorrebeeck richtten Looz It Events vijf jaar geleden op.

“Met als hoofddoel, “lokaal onbekend muziektalent speelgelegenheid geven”. Voornamelijk deejays maar iedereen mag en kan zich melden.”, vertelt Denzel. “We zoeken talent zoeken en steunen hen in hun carrière. We doen dit omdat we zelf maar al te goed beseffen dat het voor een beginnende artiest niet gemakkelijk is om “aan den bak te geraken”. Om onze artiesten te laten schitteren proberen we meer en meer zelf events te organiseren. Ook proberen wij op zoveel mogelijk evenementen aanwezig te zijn zodat iedereen de kans krijgt om onze deejays te ontdekken.”

Looz It was de voorbije jaren zo onder meer aanwezig op Repmond Rock, Temse in de Wolken, Copa Crubeca en het Fantasia Festival

Dit jaar wil Looz It nog een versnelling hoger schakelen en eigen evenementen op poten zetten. Een eerste is niet toevallig in Steendorp. “We zijn alle drie afkomstig uit Steendorp en twee van ons zijn actief in het carnaval”, legt Denzel uit.

“Aangezien wij zelf fervente carnavalisten zijn kwamen we op het idee om in ons eigen dorp iets te organiseren tijdens het carnavalsweekend”, klinkt het. “Jaar na jaar merken wij zelf dat de opkomst tijdens de kroegentochten minder word.”

De grootste oorzaak is de terugval van het aantal café’s in de dorpskern.

“Van om en bij de zeven café’s een jaar of tien geleden naar nog maar amper één café in 2020. De stoet trekt nog altijd veel volk maar na afloop gaan velen naar huis. Het ontbrak hier vooral aan een plek waar de mensen na de stoet kunnen verder feesten. Met de opening van het nieuwe gemeentelijke ontmoetingscentrum De Mosterdpot hebben we opnieuw een zaal waar we een carnavalsbal kunnen organiseren. Naast de carnavalisten die meelopen in de stoet, willen we zaterdag ook de inwoners opnieuw naar buiten krijgen. Zo kunnen we er een carnaval 2.0 van maken.”

Denzel Van Hoyweghen, Matthias Baeyens en Koen Gorrebeeck willen de inwoners van Steendorp opnieuw naar buiten trekken met hun carnavalbal 2.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *