Bekende friturist ‘Den Bengie’ verhuist naar een gebouw om de hoek

Laatste echte frietkot in Temse centrum sluit de deuren
TEMSE – Na dit weekend zal centrumgemeente Temse geen echte klassieke frituurbarak meer hebben. Frituur Temsebrug – ‘Bij den Bengie’ – verhuist naar een vast pand vlakbij in de Kasteelstraat, waar enige jaren geleden de VDAB Werkwinkel was gevestigd. Eigenaar Bengie Stuer en zijn vrouw Wendy kijken ernaar uit, maar zullen hun vaste stek hard missen.
 “We kennen praktisch al onze klanten bij naam, en weten meestal wat hun bestelling zal zijn”
Benge Stuer frituuruitbater
 Op de parking aan de Kasteelstraat en de Consciensestraat pronkt al decennialang een klassieke Vlaamse frietbarak. In 1980 begon Marc Stuer er al een frituur. Toen zijn zoon Bengie zestien jaar werd en dus oud genoeg was om mee te helpen, werd die mee ingeschakeld. In 2005 nam Den Benge de zaak over van z’n vader en plaatste hij een nieuwe barak op dezelfde parking. Sindsdien is ‘den Bengie’ uitgegroeid tot een fenomeen in Temse en omstreken. Mede dankzij de exquise frieten en de uiterst gemoedelijke sfeer die in de frituur heerst, kan de friturist blijven rekenen op een groot klantenbestand.

Pooltafel

“We kennen praktisch al onze klanten bij naam, en weten meestal wat hun bestelling zal zijn”, zegt Bengie Stuer trots. “Al willen de mensen vaak eens iets anders en dan stellen we hen graag onze eigen sauzen voor. Zo heb ik zelf, na veel testen en proeven, het Bengie Frietje uitgewerkt. Dat is een pak friet met stoofvleessaus, samoeraïsaus, snipperajuin en satékruiden.”

De klanten moeten niet vrezen, want in het nieuwe gebouw zullen de frietjes even lekker blijven. Er zullen meer dan tachtig zitplaatsen zijn en er is ook plaats  voor een pooltafel. Aan de tafels worden ook stopcontacten voorzien, zodat klanten even kunnen blijven zitten om te werken tijdens de lunch.

“Al is het niet de bedoeling dat het een café wordt”, gaat Bengie verder.

Ook ’s middags

“We gaan wel uitbreiden naar een broodjeszaak en we zullen dus ook ’s middags open zijn. We willen elke dag open zijn behalve zaterdag, dat is de rustdag. Het zal een hele aanpassing worden en we hopen dat de klanten ons dat in de eerste weken kunnen vergeven. We hebben er veel goesting in.”

Twee jaar lang werkte Bengie samen met z’n vrouw Wendy aan het nieuwe gebouw. De frituur wordt vanaf 27 februari als Bengie’s verdergezet.

Nieuw adres: Bengie’s Kasteelstraat 84 Temse – Ook op Facebook –
(Bron: HN – Dieter Verschooren)

Bengie en zijn vrouw Wendy kijken uit naar de verhuis, maar laten hun vaste stek met pijn in het hart achter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *