Veel sluipverkeer verwacht tijdens werken aan Scheldebrug en dus neemt bestuur drastische maatregel

TEMSE – Eind deze maand start de volgende fase van de renovatie van de oude Scheldebrug Bornem-Temse. Tijdens de werken moet al het verkeer in twee rijrichtingen over de nieuwe Scheldebrug rijden. Temse wil tijdens de werken het verkeer uit het centrum houden en neemt daarvoor een drastische maatregel: de oprit aan de Colruyt naar de N16 wordt afgesloten. Sluipverkeer zal dus niet mogelijk zijn.

De Scheldebrug Bornem-Temse werd gebouwd in 1955 en is onderdeel van de gewestweg N16 die Mechelen met Sint-Niklaas verbindt. Ze wordt al meer dan 60 jaar intensief gebruikt. Om ze te wapenen voorde toekomst startte De Vlaamse Waterweg nv vorig jaar met de grondige renovatie van de vaste brugdelen.

Op 26 februari begint de volgende fase: het vernieuwen van het wegdek en de voetpaden. Ook aan de onderkant van de brug wordt het beton hersteld. Eind april zouden de werken afgerond moeten zijn.

Maar in tegenstelling tot eerdere werken, zal de impact van deze fase harder te voelen zijn, want dit keer is er geen verkeer mogelijk op de oude Scheldebrug. Alle verkeer zal van 26 februari tot eind april via nieuwe brug moeten rijden, die vlak naast de oude Scheldebrug opgesteld worden en dat op één rijstrook per rijrichting. Bovendien zal een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur gelden. “In het verleden hebben we gemerkt dat er tijdens de werken vaak lange files zijn vanuit Sint-Niklaas richting Bornem”, vertelt schepen voor Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA). “Veel automobilisten proberen die files te vermijden door via de Hoogkamerstraat en het centrum van Temse te rijden en dan via de oprit aan de Colruyt, kort voor de Scheldebrug, weer de N16 te nemen.”

Verkeersproblemen in centrum Temse

Dat leidde tot gigantische verkeersproblemen in het centrum van Temse. “Ook hulpdiensten en het openbaar vervoer reden zich constant vast”, vult politiecommissaris Katty De Bruyn aan. Om al dat sluipverkeer weg te houden worden nu forse maatregelen genomen.

“We willen het verkeer dat vanuit Sint-Niklaas komt op de N16 houden en sluiten de oprit aan de Colruyt tijdens de duur van de werken af”, kondigt Truyman aan. Er komt een slagboom. Enkel hulpdiensten, chauffeurs van De Lijn en de wegbeheerder zullen de slagboom kunnen openen.

“Verkeer uit Kruibeke en Steendorp dat richting Bornem wil rijden, zal dus een beetje moeten omrijden om via de Gasthuisstraat de N16 te kunnen nemen. Zwaar verkeer moet eerst richting E17 en dan via het klaverblad keren.”

De aankondigingsborden zullen deze week reeds geplaatst worden.
(Bron + foto: HN/Ivan Elegeert)

Schepen Lieve Truyman (N-VA) en commissaris Katty De Bruyn op de oprit aan de N16 die eind deze maand afgesloten wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *