Festivel groeit uit tot vierdaags festival

Grote namen voor iedereen vanaf heden in samenwerking mer radiozender MNM
TEMSE-VELLE – FESTIVEL pakt voor zijn derde editie half april in Temse-Velle uit met wel zéér grote namen op haar programma. Voor het eerst is er ook de samenwerking met VRT radiozender MNM die volop in het project gelooft en op lange termijn instapt als mediapartner. Opvallend is ook dat de organisatie met zes verschillende events tijdens de vier festivaldagen iedereen in onze samenleving aanspreekt.
Het volledige programma van Festivel 2020

“Zo komen er drie nieuwe events bij waaronder Festispecials op donderdag, een festivalnamiddag voor mensen met een beperking waar ondermeer Sam Gooris zal optreden”, verklapt Philippe Van Robaeys. “Peter Van de Veire zal op vrijdag opnieuw de ludieke Festiquiz presenteren.

Tijdens het Festival op zaterdag ook grote namen.

“Yves V, Mark with a K en Yves Deruyter zijn Belgische top-DJ’s die wereldwijd optreden alsook telkens op de Mainstage van Tomorrowland”, klinkt het.”Op zondag maken tijdens Festikids o.a. Bumba, Mega Mindy en FC De Kampioenen hun opwachting in de grote festivaltent te Temse-Velle.”

De ticketverkoop voor de events van 16 tot 19 april 2020 start vandaag, alle info via www.festivel.be en de social media van het festival.

FESTIVEL kende vanaf haar eerste editie in 2018 een zeer goede start met een groeiend succes tijdens de tweede editie in 2019. Verspreid over het festivalweekend waren vorig jaar duizenden bezoekers getuige van de tweede edities van ‘Festiquiz’, ‘Festival’ en ‘Festikids’. Gezellig feest vieren in een festivalomgeving spreekt het publiek duidelijk aan en daar wordt dit jaar op verder gebouwd door een groot team van vrijwilligers die in hun enthousiasme allen samen het kleine Temse-Velle voor één weekend uitbouwen tot een echte festivallocatie. Dat alles in een grote festivaltent van 32x55m met zes masten van bijna 20m hoog.

De organisatie ligt in de handen van de vzw FESTIVEL, “Na de voorbije twee edities is duidelijk dat ons concept, gezellig samen feest vieren in een festivalomgeving, aanslaat bij het grote publiek”, aldus Van Robayes. “Met de hulp van zowat 120 vrijwilligers, vele sponsors en de buurt kunnen we dat realiseren. De toon werd gezet en het festival zit duidelijk in de lift, dat merkten we aan de vele aanvragen van bezoekers en sponsors nog voor het programma bekend was.”
Nieuw dit jaar is de extra festivaldag op donderdag 16 april met maar liefst 3 verschillende nieuwe events. Tijdens deze 3 events worden de consumptieprijzen voor het doelpubliek gehalveerd om zo veel mogelijk mensen de kans te geven hier aan deel te nemen. Van 13u-16u is er Festispecials, een festival voor mensen met een beperking. Er is gratis toegang voor de mensen met een beperking en hun begeleiders.
Daarnaast worden ook speciale voorzieningen genomen om de mensen met een beperking zo comfortabel mogelijk te laten genieten van hun festival op maat. DJ Gert en Partyshakerz zorgen voor de ambiance waarna publiekslieveling Sam Gooris ongetwijfeld figuurlijk het dak eraf laat gaan.

Klik hieronder door voor het volledige programma

Festifriends 2020

Van 17u-20u is er Festifriends, een festival voor kids van 8 t.e.m. 12 jaar en van 21u-00u Festiparty, een festival voor tieners van 12 t.e.m. 16 jaar. Doel is om ook hen de kans te geven om in het Paasverlof een festival op maat te beleven. Ouders zijn dan ook niet toegelaten in de feestzone, de ouders die dat wensen kunnen wel genieten van de catering in een aparte zone. Vooraf krijgen jonge DJ’s de kans via een DJ-contest om zelf te mogen draaien in de grote festivaltent tijdens Festifriends en Festiparty. Na hen spelen hun ervaren collega-DJ’s met o.a. Partyshakerz en Maori, top-DJ’s die ook op Tomorrowland vaste DJ’s zijn. De inkomprijs wordt voor zowel Festifriends als Festiparty bewust laag gehouden, slechts 3€ per ticket in voorverkoop.

Festikids 2020

Philippe Van Robaeys : De kerngroep en de vrijwilligers van Festivel vzw willen mee zorg dragen voor iedereen in onze maatschappij, daarom deze extra festivaldag. Bij Festispecials willen we mensen met een beperking gratis een top-festivalbeleving schenken, tijdens Festifriends doen we dat voor de kids en tijdens Festiparty voor tieners. Bij die laatste willen we hen ook op een ludieke manier sensibiliseren naar de periode dat ze later zelfstandig verantwoord uitgaan, in samenwerking met Drugpunt Vlaanderen en de Politie op het vlak van drugs en alcohol.”

Op vrijdagavond 17 april is er de derde Festiquiz, een ludieke quiz waarbij deelnemen en plezier maken belangrijker is dan winnen. Presentator is opnieuw Peter Van de Veire, de bekende radio- en tv-duivel-doet-al bekend van o.a. radio (MNM) en tv (Eén). De klemtoon bij Festiquiz ligt op plezier maken, het is dan ook allesbehalve een klassieke quiz.

Festiquiz 2020

“Bij de eerste editie was de quiz in een snel tempo uitverkocht met 100 ploegen, vorig jaar werd de capaciteit uitgebreid naar 150 ploegen en dan nog was de ludieke mega-quiz 6 weken vooraf uitverkocht. Nieuw dit jaar is dat de quizploegen uit maximum 6 personen mogen bestaan om nog meer deelnemers de kans te geven.” weet organisator Philippe Van Robaeys.

Op zaterdag 18 april is er van 18u tot 03u het Festival met Belgische top-DJ’s. Ook hier krijgen eerst beginnende DJ’s de kans via een DJ-contest het festival te openen tussen 18u-19u. Daarna is het de beurt aan gevestigde waarden zoals DJ Gert, de huis-DJ van FESTIVEL, gevolgd door Sven Ornelis, DJ F.R.A.N.K. en Partyshakerz. Om 23u is het aan Yves V, één van de vaste Tomorrowland DJ’s die continu toert over gans de wereld. Na Maori volgt een andere top-DJ sinds jaren, retrolegende Yves Deruyter. Tot slot sluiten Mark with a K en MC Chucky het Festival af, dé referenties in het hardere dancegenre.

Organisator Philippe Van Robaeys : “Alle DJ’s zijn één voor één echte sfeerbrengers en daar is het ons om te doen. Meer dan de helft van onze DJ’s draait jaarlijks op Tomorrowland, drie van hen zelfs op de Mainstage daar, dat wil iets zeggen over die DJ’s en we zijn dan ook fier hen te mogen aankondigen op het Festivel-podium.”

Afsluiten doet FESTIVEL op zondag traditioneel met Festikids, een programma voor de jongste festivalbezoekers en hun families. Er wordt voorzien in een uitgebreide kinderanimatie voor alle leeftijden binnen en buiten de festivaltent.

Presentator van Festikids is radio- en tv-figuur Siska Schoeters, na Tomas De Soete vorig jaar als presentator blijft het dus in de familie. Te gast bij haar op het podium onder meer Bumba, dé wereldberoemde clown bij alle peuters, die ook tijd neemt voor een Meet & Greet. Ook Mega Mindy, de enige echte vertolkt door Free Souffriau, is te gast op het podium met een eigen show van 30 minuten.

Zeppe en Zikki zijn terug van de partij, de behoedzame zebra en de hyperactieve schildpad zijn het uithangbord naar kinderen toe van de campagnes voor verkeersveiligheid.

DJ Gert en Splash Kinderdisco verzorgen mee de muzikale noot van deze Festikids. Philippe Van Robaeys : “Op het podium bieden we de peuters hun idool Bumba, voor de oudere kids is er de show van Mega Mindy en daar bovenop verwelkomen we de 3 top-vedetten van FC De Kampioenen op het podium van FESTIVEL. Carmen, Marcske en Balthasar Boma nemen voor jong en oud ook uitgebreid de tijd voor een Meet & Greet“.

Vanaf deze 3e editie stapt de nationale radiozender MNM op de lange termijn mee in het festival als mediapartner. Peter Van de Veire maakte dit vrijdagochtend 31 januari bekend in de Grote Peter Van de Veire Ochtendshow.

Festispecials 2020

Organisator Philippe Van Robaeys : “We zijn MNM dankbaar dat zij geloven in ons project en ons team. Naast de promotie die MNM zal voeren op de nationale zender zal er ook een live-reporter aanwezig zijn tijdens het Festival op zaterdag 17 april. Dit geeft erkenning aan ons festival en stimuleert ons nog meer om er elk jaar opnieuw samen een topweekend van te maken.”

FESTIVEL 16-17-18-19 APRIL 2020

Donderdag 16 april : Festispecials – 13u-16u
Donderdag 16 april : Festifriends – 17u-20u
Donderdag 16 april : Festiparty – 21u-00u
Vrijdag 17 april : Festiquiz – Deuren 19u – Quiz 20u
Zaterdag 18 april : Festival – 18u-03u
Zondag 19 april : Festikids – 12u-17u
Info & Tickets : www.festivel.be – Contact : info@festivel.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *