Carnavalsvereniging KV De Sharky’s lanceert eigen bier

TEMSE/TIELRODE – Carnavalsvereniging KV De Sharky’s uit Tielrode, één van de topgroepen uit het Waasland, heeft vanaf heden een eigen bier. Heel wat horecazaken in Temse en daarbuiten nemen het bier op in hun assortiment. Café The Ranch in Tielrode was volgelopen voor de voorstelling van de godendrank. Er was zelfs belangstelling van Temse TV.
Het etiket van het Sharkysbierke ontworpen door Stefaan Heijmans

Plezierke

“Toen we eind vorig jaar aan het brainstormen waren over het nieuwe thema van onze wagen voor het nieuwe carnavalsseizoen beslisten we om de ‘aprés-ski’-toer op te gaan”, vertelt voorzitter Eddy Vermeulen. “En omdat onze groep dit jaar tien jaar bestaat kwamen we op het idee om, gelinkt aan het thema, zelf een biertje te lanceren. Dit onder het motto: ‘Een fout aprés ski plezierke met een Sharky’s bierke’. In carnavalmiddens is eigenlijk alle veelvouden van elf een jubileum maar dit tienjarig bestaan wilden we toch ook niet zomaar voorbij laten gaan.”

Zo kwam de vereniging terecht bij brouwerij Boelens in Belsele.

“Samen met enkele leden van het bestuur zijn we een aantal biertjes gaan proeven en kozen we een amberkleurig bier als het Sharky’s bierke. Het bier heeft een eerst een hoppige smaak en daarna een fruitige afdronk, en heeft 7.1 % alcohol. Het is dus geen pilsbier, maar een bier met karakter dat toch vlot kan gedronken worden.”

Café’s

Omdat het ganse plaatje moest kloppen heeft men ook meteen de gepaste glazen voorzien.

Die zijn gefabriceerd bij het grootste bedrijf in zijn soort, waar ook ondermeer de glazen voor Duvel vandaan komen”, weet Vermeulen. “Uiteraard moesten we ook een etiket hebben voor de flesjes. Dat werd ontworpen door één van onze leden, Stefaan Heijmans. Het is een grote investering voor onze vereniging maar op termijn wordt dat een inkomstenbron. Want er zijn nu al een aantal horecazaken in Temse en Tielrode waar men het bier gaat schenken. In Tielrode schenkt men het bier al sinds dit weekend in café De Ranch, vanaf volgende week volgen De Kroon, de cafetaria van de sporthal en de Brabander. In Temse hebben ook een aantal cafés toegezegd waaronder Den Tuysscher, ’t Vlietje, de En zelfs een taverne-restaurant De Gulden Valk op de Vrijdagmarkt in Gent, waarvan zaakvoerder Johan Blijweert afkomstig is van Temse, zou ons Sharky’s bierke in zijn assortiment opnemen.”

“Als men onze wagen ziet wordt het meteen duidelijk dat we kozen voor een bierthema”, klinkt het. “Met op onze eerste wagen een kelner met een dienblad vol met ons Sharkysbierke, enkele houten vaten en een cafeetje. Onze leden mogen tijdens de rondgang in de stoeten een bierke drinken maar men moet elk voor zichzelf uitmaken hoeveel”, lacht de voorzitter. “Het bier wordt tijdens de stoeten trouwens niet uitgedeeld aan het publiek. Want dat is verboden volgens het reglement van de carnavalscomités, als men dit toch doet wordt dat aanzien als reclame en wordt men naar de laatste plaats in de uitslag verwezen.”

Meer foto’s, klik hier

De Sharky’s klinken samen met belleman Bart op het succes

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *