Afterwork-event zamelde geld in voor Het Vliegend Bed

TEMSE – Eind vorig jaar vond in het magazijn van Louis Widmer, in de TTS industriezone, een afterwork-event plaats om geld in te zamelen voor Het Vliegend Bed vzw uit Temse die, met behulp van Virtual Reality, gehospitaliseerde kinderen even doen ontsnappen uit de alledaagse sleur.

Louis Widmer, een internationaal cosmeticabedrijf met afdeling in Temse, organiseerde op 12 december 2019 voor de eerste keer een afterwork waarmee zij een lokaal goed doel wilden ondersteunen, in het kader van de Warmste Week. Hun oog viel daarbij op de Het Vliegend Bed vzw uit Temse.

“We vinden het belangrijk dat initiatieven die zich belangeloos inzetten voor anderen, dat ook kunnen blijven doen”, aldus Louis Widmer, “we wilden dan ook ons steentje bijdragen en deze initiatieven steunen. Dat we daarenboven een goed doel uit Temse kunnen steunen, vinden we een extra.”

Het Vliegend Bed VZW is een VZW die, met behulp van Virtual Reality, gehospitaliseerde kinderen even doet ontsnappen uit de alledaagse sleur die een langdurig ziekenhuisverblijf met zich kan meebrengen. Zo kunnen kinderen de verjaardag van een egeltje vieren, op stap gaan met een dinosaurus, een sterrenhemel tot leven doen komen en nog zoveel meer. Dit doen ze daarenboven volledig gratis en vrijwillig.

Tijdens de afterwork konden de aanwezigen genieten van een drankje en een hapje in het magazijn van Louis Widmer in het TTS dat voor de gelegenheid helemaal omgetoverd werd. Naast de gezellige kerstsfeer was er een fotohoekje waar een leuke groepsfoto kon worden genomen en kon er aan een rad van fortuin worden gedraaid. Tegelijkertijd konden de aanwezigen ook even ervaren wat Het Vliegend Bed vzw doet.

“Aangezien we d voorbereiding van de afterwork als een soort van teambuilding hebben ervaren, vonden we het belangrijk dat iedereen ook bij de overhandiging kon zijn.”

In totaal kon er maar liefst 1.300,00 euro worden ingezameld. Het bedrag werd officieel overhandigd aan Het Vliegend Bed vzw tijdens het personeelsfeest van Louis Widmer.

“Dankzij deze donatie kunnen we nieuw materiaal aankopen en onze werking verder uitbouwen,” vertelt Boike Gyselinck, bestuurder van Het Vliegend Bed VZW. “Ondanks het feit dat we een jonge VZW zijn (nvdr. de VZW werd opgericht in 2018), hebben jullie toch voor ons gekozen en daar zijn we heel blij mee. Het geld dat we hier vandaag ontvangen, wordt integraal in de aankoop van nieuw materiaal geînvesteerd.”
De actie bracht 1300 euro op officieel overhandigd aan Het Vliegend Bed VZW tijdens het personeelsfeest van Louis Widmer.

“Momenteel zijn we enkel nog maar actief in AZ Nikolaas, maar we willen dit graag uitbreiden naar meerdere ziekenhuizen, dit helpt ons alvast een grote stap in die richting te nemen”, concludeert Gyselinck.

Wil u Het Vliegend Bed VZW graag steunen? Bezoek dan zeker hun website www.hetvliegendbed.be of doe een gift via BE81 3631 8004 9824

De verantwoordelijken van het Vliegend bed kregen een symbolische cheque overhandigd van 1300 euro

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *