“Als alle plannen gerealiseerd worden wordt het veiliger fietsen”

Fietsersbond blijkt vooruit naar nieuwe plannen voor een fietsveilig Temse
TEMSE – Naar jaarlijkse gewoonte blikte Fietsersbond Temse tijdens een gezellige nieuwjaarsdrink, in de schaduw van het gemeentehuis, terug naar het voorbije jaar 2019. En naar wat de toekomst hopelijk zal brengen voor de fietsers in Temse.

“De samenwerking met de gemeente is goed”, aldus voorzitter André Verheyen ” Elke zes weken zitten we samen met de schepen van Mobiliteit en haar dienst. We blijven een moeilijke gemeente voor fietsers maar de gemeentelijke diensten doen hun best. Als ik de plannen voor de komende jaren bekijk ziet dat er goed uit. Alles zou veel veiliger worden als alle plannen gerealiseerd kunnen worden. Het is ook zo dat alle plannen van de vorige legislatuur nog niet allemaal afgewerkt zijn.”

“De Hofstraat in Tielrode zou men willen omvormen tot dé fietsstraat richting Sint-Niklaas. Daar zou men dan ook de straat ergens afsluiten voor autoverkeer door een sluis te plaatsen waar enkel tractors voorbij kunnen.”

“In de fietsstraat aan het station zijn er toch wel wat autochauffeurs die zich niet aan de regels houden. In een fietsstraat is men verplicht om achter de fietsers te blijven. Maar toch zijn er heel wat chauffeurs die daar de fietsers voorbijsteken. Daar zou gerust wat meer controle mogen zijn.”

Ook dit jaar zal eindelijk de Hoogkamerstraat tussen de Eurolaan en de Houten Schoen aangepakt worden. Iets waar wij als Fietsersbond al zeven jaar vragende partij voor waren. Spijtig genoeg zal de herinrichting niet volledig zijn zoals wij het wilden want het fietspad langs beide zijden van de straat komt er niet.”

De Fietsersbond is tevreden met de samenwerking met de gemeente

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *