Rioleringswerken in Rupelmonde om wateroverlast in Steendorp op te lossen

RUPELMONDE/STEENDORP – Er is een oplossing in de maak voor de wateroverlast aan de Scheldedijk tussen Steendorp en Rupelmonde. De Lepelhoekstraat stond daar de afgelopen jaren geregeld onder water.

Het water van het hoger gelegen natuurgebied Vuurkouter raakt moeilijk afgewaterd. “Dat komt onder andere door slechte afwateringsbuizen. Eentje is zelfs dichtgemaakt bij de bouw van een appartementsgebouw. Dat juridisch conflict sleept al jaren aan. Daardoor staat het gebied bekend als een probleemzone”, kaartte gemeenteraadslid Bert Bauwelinck (Tesamen) de problematiek aan op de gemeenteraad. Volgens schepen van ruimtelijke planning Wim Van Rossen (Open VLD) maakte de gemeente al kosten om het probleem aan te pakken.

Meer dan tien jaar

“Door de bouw van de appartementen in de straat zijn veel van de historische afwateringskanaaltjes verstoord. Het juridisch conflict sleept ondertussen al meer dan tien jaar aan, en de gemeente is daar slechts zijdelings in betrokken. Wel hebben we al meer dan 60.000 euro uitgegeven aan pompkosten om het water in de straat weg te pompen. Daarom heeft de gemeente een raadsman die het dossier opvolgt en probeert om de door ons gemaakte kosten te verhalen op de schuldigen.”

Op korte termijn komt er wel een oplossing voor de waterproblematiek. “De gemeenteraad van Kruibeke is akkoord gegaan om in het kader van de geplande rioleringswerken van de Gelaagstraat in Rupelmonde de afwatering van de Vuurkouter mee op te nemen. De studiewerken om die aansluiting mogelijk te maken worden geschat op 31.000 euro”, vulde schepen van Openbare Werken Lieve Truyman (N-VA) aan. “De afwatering zal dan via de wegel naast Scaldiana verlopen.” (Bron: HN/GVA – Mattias Goossens)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *