Fietspad langsheen de spoorweg nog niet voor morgen

Sinterklaas ondervroeg schepen van Mobiliteit over het dossier dat ondertussen al 11 jaar loopt
TEMSE – Voor de maandelijkse actie kreeg Fietsersbond Temse op zaterdag 7 december het bezoek van de Sint. Hij vroeg aan schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA) hoe het zit met de aanleg van een veilige fietsroute langsheen de spoorweg richting Sint-Niklaas.

“Er komt wel een veilige fietsverbinding over de E17 in de Hoogkamerstraat maar in het vijfjarenplan is van een fietspad langsheen de spoorweg geen sprake”, stelde de Heilige Man. “Is het dossier misschien blijven liggen op een tafel van een ambtenaar in Brussel die in slaap gevallen is. Daarom is onze vraag, hoe staat het daarmee, of ga ik het niet meer meemaken ?”

“Wel lieve Sint, ik hoop dat jij nog lang bij ons blijft en dat je op termijn zich met de fiets kan verplaatsen in plaats van met de stoomboot”, gekscheerde schepen Truyman. “Nu het is niet enkel de ambtenaar in Brussel die we moeten wakker maken. Ook bij de ambtenaar in Gent, bij de provincie, moeten we de contacten warm houden. We hebben met die ambenaar vorige maand nog een gesprek gehad, dus het dossier is zeker niet van tafel geveegd. Het is ook niet zo’n eenvoudig dossier met de onteigeningen die er bij te pas komen. Ik hoop dat we er geen 20 jaar over doen, maar ik kan niet beloven dat het deze legislatuur nog in orde komt.”

Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *