Siska Schoeters neemt deel aan XL Zwerfvuilevent

TEMSE – Ellen Ongena, oprichter van Ekobie vzw en Schepen van duurzaamheid Tineke Van Britsom zijn ervan overtuigd dat je als individu effectief iets kan doen en kan betekenen voor je omgeving. Het bestuur van Temse, Ekobie vzw en MIWA roepen daarom alle burgers op om op zondag 22 september eens goed schoon te maken en samen een krachtig signaal te geven.

“Ekobie vzw zet in op ‘bewustzijn’, ‘educatie’ en ‘actie ondernemen’ omtrent klimaatvervuiling maar ook vervuiling van ons eigen lichaam. We zijn het verschuldigd aan de natuur en volgende generaties om actie te ondernemen” zegt Ellen Ongena, oprichter van Ekobie.

Het bestuur van Temse, Ekobie vzw en MIWA roepen alle burgers op eens goed schoon te maken en samen een krachtig signaal te geven

De samenwerking tussen Ekobie en het gemeentebestuur nam al een geweldige start met een zwerfvuilactie maart dit jaar. Vzw Ekobie geniet de volle steun van schepen van duurzaamheid Tineke Van Britsom (N-VA), zij neemt vanuit het gemeentebestuur het initiatief voor het zwerfvuilevent. Ook schepen van Milieu Hugo Maes (CD&V) en afvalintercommunale MIWA zetten hun schouders mee onder het initiatief.

Deze keer pakken ze het nog grootser aan met een “XL Zwerfvuilevent”. Zij aan zij met gemeentediensten, de intercommunale MIWA, burgers uit Temse centrum en de deelgemeenten gaan het lokaal bestuur en Ekobie vzw de gemeente schoonmaken. Ze krijgen hierbij de volledige
medewerking van radio 2 presentatrice Siska Schoeters, die zelf in Temse woont, ook zij zal helpen schoonmaken.

Men start om 13.30 uur in:
Temse: AC De Zaat
Steendorp: Natuurhuis
Tielrode: Ons Streven
Elversele: Emiel Naudtszaal
Velle: Parochiezaal

In elke gemeente zal een team jullie opwachten en begeleiden, materiaal uitdelen en voorzien van een drankje.

Aansluitend: AfterCleanUpParty@ JOC De Nartist met geweldige muziek van Leki (https://www.instagram.com/lekimusic/) en acteur/muzikant Jenne Decleir (www.jennedecleir.be)

De organisatie trakteert op een drankje, een ijsje én een springkasteel voor de allerkleinste klimaathelden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *