Joëlle Heirwegh (Temse) wint prestigieuze internationale coiffureprijs in Parijs

TEMSE – Coiffeuse Joëlle Heirwegh uit Temse zag haar kennis en kunde onlangs bekroond met de prestigieuze internationale eretitel van ‘Knight’, toegekend door de wereldwijde organisatie Intercoiffure Mondial. Joëlle is al 21 jaar zelfstandig kapster, sinds 2010 gevestigd aan het Georges Van Dammeplein op De Zaat, waar zij zes werkneemsters in dienst heeft, die zowel kinderen en vrouwen als mannen bedienen.
Joëlle Heirwegh met de president van Intercoiffure Mondial.

De 43-jarige Joëlle Heirwegh, afkomstig uit Waasmunster, studeerde aan de Academie Verbist in Antwerpen. Drie jaar werkte ze als werknemer, waarna ze zelfstandig kapster-aan-huis werd. In 2003 opende zij haar salon in de Parklaan (Temse). Het toenemende succes bracht haar eind 2010 naar De Zaat, waar het salon steeds verder groeide. Eind 2016 werd het uitgebreid met een authentieke barbershop. Haar team van jonge, enthousiaste kapsters bezoekt regelmatig beurzen en volgt extra opleidingen in binnen- en buitenland.

Intercoiffure België/Mondial

Joëlle is al meerdere jaren lid van de kappersvereniging Intercoiffure België, een afdeling van Intercoiffure Mondial. Zij is ondervoorzitter en artistiek verantwoordelijke van de Belgische afdeling.

Intercoiffure Mondial (°1925), de enige internationale kappersvereniging in haar soort, telt meer dan 3.000 leden-topsalons in 55 landen, die samen zowat één miljoen klanten per dag bedienen. De leden delen hun kennis, vooral in The House of Nations in Parijs, maar ook bij andere gelegenheden over de hele wereld.

Eén keer per jaar organiseert Intercoiffure Mondial een wereldwijd event op een toplocatie (dit jaar Parijs), met seminaries voor jongeren en kappers uit alle landen. Het hoogtepunt is The Night of the Stars, waar elk land een lid kan voordragen voor officiële erkenning van talent en deskundigheid. Aan Joëlle werd de eretitel van ‘Knight’ in de Orde van de Chevallerie toegekend, een fel begeerde onderscheiding op wereldniveau, bekroning van een loopbaan.

Voor Joëlle Heirwegh is de eretitel een referentie en absoluut hoogtepunt in haar succesrijk traject, tegelijk een spoorslag om op hetzelfde pad door te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *