Chinese scholieren te gast in Temse

TEMSE – Van 2 tot 14 augustus organiseerde de stichting Feel the World International Education Foundation in ons land een 14-daags programma voor Chinese scholieren, die belangstelling hebben voor het beroep van journalist.

Drie groepen leerlingen van 4, geselecteerd uit scholen uit Shanghi, Nanjing en Suaqian, bezochten ons land.

Op zaterdag 3 augustus waren zij te gast in Temse. Nadat zij hadden kennisgemaakt met het typisch Vlaamse instrument bij uitstek: de beiaard (met een demonstratie door beiaardier Joannes Thuy), liet burgemeester Luc De Ryck hen kennismaken met het gemeentehuis en AC De Zaat. Hij stelde de gemeente voor en gaf nadere toelichting bij de werking van het Lokaal Bestuur. De leerlingen kregen de gelegenheid te debatteren rond het internationaal karakter van een gemeente.

De Chinese scholieren en hun leerkrachten, met vooraan Tony Nai, voorzitter van de Handelskamer van Jiangsu voor de Benelux en tevens zaakvoerder van hotel-restaurant De Sampan en Taverne-restaurant Kaai 22, burgemeester Luc De Ryck en Zhao (Sherry) Xiaowei van de organiserende stichting Feel the World.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *