Samen kiezen voor een sterke toekomst met CVO Focus

Drie CVO’s smelten samen

TEMSE – Een historische dag voor het volwassenenonderwijs: 7 mei 2019. De drie centra van onze regio – CVO Leerstad (Lokeren, Hamme, Dendermonde, Lebbeke en Wetteren), CVO Janitor (Sint-Niklaas, Beveren, Sint-Gillis) en CVO Temse – worden CVO Focus vanaf 1 september 2019. Samen met de cursisten, personeelsleden, genodigden en partners in samenwerking gaven de drie centra het startschot voor hun nieuwe toekomst. Op alle locaties werd gelijktijdig de naam van het nieuwe centrum feestelijk onthuld.

CVO Focus voor iedereen

“Twee jaar hebben we keihard gewerkt aan de ambitie om een sterker, groter, beter centrum te lanceren, dit met het doel om te blijven inspelen op wat jullie willen leren”, stelt Marc Lamont, directeur CVO Temse. “Het nieuwe centrum blijft inzetten op de drie pijlers van levenslang leren: een brede ontwikkeling, bijscholen of omscholen en diploma’s behalen. Zo wordt het tweedekansonderwijs van Sint-Niklaas toegevoegd aan de vele beroepsopleidingen van Leerstad. Opleidingen voor knelpuntberoepen zoals bv. Vrachtwagenchauffeur (Temse), Huishoudhulp (Sint-Niklaas) en Computertechnicus (Lokeren en Dendermonde) kunnen nu krachtiger in een grotere regio worden ingezet.”

Samen sterker, samen beter doen

“Dat is de focus achter dit nieuwe verhaal. In een grotere organisatie zijn er meer mogelijkheden voor opleidingen die up-to-date zijn, professioneel gebracht en ondersteund door moderne technologieën en communicatiekanalen.”

Vanaf september 2019 zullen ongeveer 250 personeelsleden lesgeven in circa 75 opleidingen aan meer dan 7000 cursisten in 10 vestigingsplaatsen, gaande van Beveren, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Temse, Lokeren, Hamme, Dendermonde, Laarne, Lebbeke en Wetteren. Het sleutelwoord voor dit ambitieus project ligt in een krachtige samenwerking van professionele teams op alle niveaus, met een voortdurende focus op kwaliteitsontwikkeling en -bewaking.

Samen vooruitkijken, dat wat we als CVO van de toekomst willen doen. We staan voor kwalitatieve en eigentijdse opleidingen die inspireren en kansen bieden. Vol enthousiasme vindt iedereen de weg naar wat ze willen bereiken, professioneel of persoonlijk. Wij motiveren iedereen om te groeien en zichzelf te ontwikkelen. In ons centrum ligt de focus op leuk leren en sterk samenwerken: samen, gedreven, professioneel, inspirerend.

Samen met partners

Het nieuw centrum gaat intensief samenwerken met veel verschillende partners: bedrijven en beroepssectoren, andere onderwijsverstrekkers, partners en verenigingen. Het doel? Ervoor zorgen dat iedereen wint, dat iedereen er sterker door wordt. Samen leggen we de focus op het verschil.

“Alle tips en suggesties voor een inspirerend volwassenenonderwijs zijn van harte welkom en mag men doorsturen via info@cvofocus.be. Het vernieuwde cursusaanbod voor september 2019 komt online tegen begin juni.

V.l.n.r. Geert Vandersickel (voorzitter van de gemeenteraad), Marise Van Tendeloo (adjunct directeur CVO Temse), Marc Lamont (directeur CVO Temse), Tineke Van Britsom (schepen van Onderwijs), Geert Desmet (voorzitter van de bestuurscommissie van CVO Temse), Ingrid Deschepper (gemeenteraadslid) en Bert Peeters (lid van de bestuurscommissie van CVO Temse).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *