PACT VII Het Laatste (v)Oordeel’ schitterende tentoonstelling in de oude pastorij van Elversele

ELVERSELE – Met de opening van de tentoonstelling ‘PACT VII Het Laatste (v)Oordeel’in de oude pastorij, door Perron 17 i.s.m. Heemkundige Kring Braem werden de Elverseelse Feesten 2019 officieel opgestart.
De tentoonstelling loopt 3 weekends

 

Op de tentoonstelling bekijkt men in de diverse kamers van de gewezen pastorij, zelfs in de kelder en op de zolderverdieping, en zelfs buiten in het koetshuis, installaties van het projectatelier van de academie van Temse i.s.m. de gemeente Temse. Ook de ateliers fotokunst en glaskunst van de academie Temse tonen werken. Laat je leiden of mis-leiden in de inspirerende kamers en tuinen van de oude Pastorie, Dorpstraat 74 in 9140 Elversele. (gratis toegang maar met mogelijkheid om een aflaat te kopen)

De tentoonstelling loopt drie weekends, op zaterdag en zondag van 14 – 17 uur.

De historische pastorie van Elversele werd eind vorig jaar te koop gezet door de gemeente. Het was daarom de laatste kans voor het projectatelier om hier nog een tentoonstelling op poten te zetten.

Het beschermde gebouw werd de laatste twintig jaar niet meer bewoond en deed dienst als opslagplaats voor de Heemkundige Kring Braem. Die verhuisde ondertussen volledig naar Tielrode. Het gebouw dateert uit de achttiende eeuw en werd in 1827 aan de gemeente geschonken om dienst te doen als pastorie. Er woonden achtereenvolgens vijftien pastoors, maar sinds 1998 staat het gebouw leeg.

Het projectatelier is trouwens op zoek naar een leegstaand gebouw of pand waar men volgend jaar een tentoonstelling kan en mag organiseren. tips en ideetjes zijn welkom via: 03 771 10 03 of info@academietemse.be

Leerlingen-exposanten samen met leerkrachten Chris Bachot en Zef Moerloos, directeur van de academie Philip Boël, en Luc Peleman van Heemkundige Kring Braem, burgemeester Luc De Ryck (CD&V) en schepenen Hugo Maes (CD&V) en Lieve Truyman (N-VA)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *