Plastick Attack @Carrefour Market

TEMSE – Op zaterdag 4 mei was er weer een Plastick Attack-actie, ditmaal aan supermarkt Carrefour Market in de Orlaylaan. Het was voor de derde keer dat er zo een ‘Plastic Attack’ georganiseerd werd in het Waasland.

‘Plastic Attack’ vraagt dat politici, supermarkten en producenten actie ondernemen om het gebruik van overbodige plastic verpakkingen gevoelig te verminderen. “Sommige supermarkten zetten al hun eerste stappen, maar het gaat te traag. Ook de producenten en politici talmen.

Het gemeentebestuur van Temse stemde recent nog tegen een verbod op wegwerpplastic vanaf 2020 op evenementen en statiegeld in Vlaanderen blijft voorlopig dode letter”, aldus Hilde Habraken en Freddie Aelbrecht die de actie in Temse in goede banen leiden.

Bij de ‘Plastic Attack’ doen mensen hun boodschappen zoals altijd, met dat verschil dat ze de vele onnodige plastic verpakkingen kunnen achterlaten in de winkel. De Wase actievoerders overhandigden ook hun eisenbundel aan Carrefour. De zaakvoerders hadden in de winkel ook zelf een standje geplaatst met milieuvriendelijke herbruikbare zakjes en dozen.

Meer foto’s, klik hier

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *