Thomas en Niels bezorgen de Sharky’s toch nog een carnavalsprijs

Bazelse carnavalsvereniging Nabukodonosor toch niet onoverwinnelijk in Temse
TEMSE – Zaterdag 7 april vond in de Gulden Cop de prijsuitreiking plaats van de Leukste Carnavalsselfie van groot-Temse 2019, een organisatie van de webkrant Editietemse.be. Thomas Bauwens en Niels Vermeulen zorgden ervoor dat hun carnavalsvereniging de Sharky’s dit carnavalsseizoen toch nog een prijs in de wacht sleepten in centrumgemeente Temse.

“De verkiezing van de carnavalsselfie eist zo langzaam maar zeker toch wel zijn plaats op in carnavalsgebeuren in groot-Temse”, aldus organisator Kurt Vermeir. “Misschien kan het vanaf volgend jaar wel officieel deel uit maken van het Temsese carnavalsprogramma”.

Voor de vijfde editie van de verkiezing werden zowat dertig foto’s ingezonden.

“Waaronder ook een aantal gewone foto’s, die natuurlijk niet in aanmerking kwamen”, stelt Vermeir. “Onze redactie selecteerde tien foto’s en de jury, de voorzitters van de carnavalscomités van groot-Temse, onder leiding van kunstenaar/tekenaar Amin Rahouti, in Temse wereldberoemd van zijn stripfiguurtje de Mekker, gaven de punten.

“Het bleek al gauw dat een drietal mocht strijden voor de eerste plaats. De anderen moesten vrede nemen met een plaats in het peloton. Het stond in de sterren geschreven dat de selfie van Thomas en Niels als primus over de meet zou rijden. Zij reden de foto van enkele leden van Nabukodonosor uit Bazel, uit het wiel met vijf punten. En zo blijkt dat de Bazelse carnavalsgroep, die tijdens Temse carnaval met alle prijzen gingen lopen, toch niet onoverwinnelijk is”.

“De winnende foto is dan ook niet zomaar snel tussen de soep en de patatten gemaakt”, klinkt het. “De hoofdrolspelers staan in vol ornaat op de voorgrond, terwijl het hoofd van de carnavalswagen een belangrijke plaats opeist in de achtergrond en ook de naam van hun carnavalsvereniging niet onbreekt.”

De winnaars kregen hun selfie op canvas en enkele prijzen van lokale handelaars. Burgemeester Luc De Ryck, die de uitreiking niet wou missen, schonk de winnaars namens het gemeentebestuur een aantal prijzen waaronder enkele Temsese cadeaucheques. Als toemaatje kregen de winnaars van kunstenaar Amin Rahouti een aquarel van de Mekker met als thema carnaval.

Meer foto’s, klik hier

Vooraan vlnr.: organisator Kurt Vermeir, winnaars Thomas Bauwens en Niels Vermeulen, burgemeester Luc De Ryck en voorzitter van de jury Amin ‘De Mekker’ Rahouti.
KV De Sharky’s won dan toch nog een carnavalsprijs in Temse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *