Gemeente wil smalle weg onder Scheldebruggen heraanleggen

Gemeente krijgt eeuwigdurende concessie van de Vlaamse Waterweg

TEMSE – De gemeente wil de smalle doorgang, onder de scheldebruggen, tussen de Rik De Rycklaan en de Conciensestraat, verbreden. Een deel van de openbare weg langs de Wilfordkaai bleek echter binnen de concessie van de betaalparking te vallen.
De weg onder de scheldebruggen wordt breder

Er werd daarom een akkoord gesloten met eigenaar De Vlaamse Waterweg en concessionaris van de betaalparking Micana om de strook grond van 201 vierkante meter uit de bestaande concessie te lichten en voor honderd jaar in concessie te geven aan de gemeente. Daarvoor wordt eenmalig een vergoeding van 17.500 euro betaald.

“Het is een oplossing die duurzame veiligheid garandeert en juridische disputen voorkomt”, zegt burgemeester Luc De Ryck (CD&V). “We kunnen nu een veilige doorgang creëren onder de bruggen. We zijn er na dertig jaar in geslaagd om de hele kaai een toeristische bestemming te geven na de verhuizing van Belgomine naar de andere kant van de bruggen. Zo is ook het dispuut tussen de watersportvereniging en industrie opgelost. De vrachtwagens volgen nu de ontsluitingsweg via de Rik De Rycklaan naar de N16 in plaats van door het centrum te rijden.”

Oppositieraadslid Bert Bauwelinck uitte zich kritisch over de vergoeding. “Het eenmalige bedrag van 17.500 euro lijkt een indirecte schadevergoeding voor de concessionaris die door De Vlaamse Waterweg geïnd wordt. Dat is nogal grof, omdat de gemeenteraad vorige legislatuur al een eenmalige toelage van meer dan 100.000 euro heeft gegeven voor de heraanleg van de kaai.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *