N-VA stelt Oost-Vlaamse kandidaten voor

Ook Temsese kandidaten op de lijsten

TEMSE – Anneleen Van Bossuyt en Matthias Diependaele stelden als lijsttrekkers de N-VA kandidaten voor Oost-Vlaanderen voor. Op 26 mei wordt een nieuw Vlaams en Federaal parlement gekozen. Met een opvallend jonge lijst onderscheidt de Oost-Vlaamse N-VA zich van de andere partijen. ook N-VA Temse is opvallend aanwezig zowel op de Vlaamse als Federale lijst

Lieve Truyman en Kim Aluwé

N-VA Temse levert voor het eerst in de geschiedenis twee kandidaten: één voor de Vlaamse en één voor de Federale verkiezingen. Schepen Lieve Truyman staat net zoals in 2014 op de lijst voor het Vlaams parlement. Met een tweede plaats bij de opvolgers is ze het vrouwelijk boegbeeld voor het Waasland. Huidig ondervoorzitter van N-VA Temse Kim Aluwé is onze kandidaat op de Federale Kamerlijst en is terug te vinden op plaats 17.

Lieve Truyman (37) is sinds 2013 schepen in Temse. Als lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 zette ze een fantastisch resultaat neer, waardoor N-VA Temse nog sterker de nieuwe legislatuur kon ingaan.

“Voor Temse zet ik graag mijn tanden in mobiliteitsdossiers, ruimtelijke ordening en de effecten ervan. De ideale ligging van onze gemeente in de Vlaamse ruit, zorgt ervoor dat we hier dagelijks de impact van voelen. Temse verdient dan ook een stem op Vlaams niveau zodat deze materie van dichtbij opgevolgd kan worden.
Verstandig ruimtegebruik – mobiliteit – economie – natuur en leefmilieu geven elkaar de hand en verdienen een verantwoord evenwichtig beleid.
Een samenleving is een verbond tussen verschillende generaties, deze, de voorbije én de toekomstige generaties. Het is onze opdracht om alles wat op de aarde leeft goed te beheren
Er zijn voor ons Vlaanderenland dus nog heel wat uitdagingen.”
Kim Aluwé (29) is sinds oktober 2017 ondervoorzitter van N-VA Temse. Als eerste opvolger voor de gemeenteraad volgt ze de dossiers mee op om zo de N-VA fractie te versterken.

“In mijn job als archeozoöloge neem ik het verleden van de Vlamingen onder de loep door hun voedingspatronen te bestuderen. Maar als jonge geëngageerde vrouw denk ik vooral na over de toekomst. Hoe kunnen we met realistische maatregelen onze welvaart beschermen en Vlaanderen versterken? Het verderzetten van de socio-economische hervormingen is zonder twijfel noodzakelijk. Jobcreatie dankzij het ondersteunen van onze kmo’s en de taxshift zorgt voor een stijging van de welvaart en een daling van de armoedecijfers. Als jongere vind ik bovendien verdere pensioenhervormingen belangrijk, zodat ook de volgende generaties nog van een pensioen kunnen genieten. Hierover zouden de gewesten zelf moeten kunnen beslissen. Enkel een confederaal België biedt garanties voor een welvarend Vlaanderen, nu en in de toekomst.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *