Temse is eindelijk Fair Trade Gemeente

De kogel is door de kerk. Temse behaalde de titel van Fair Trade Gemeente.

De trekkersgroep, Monique Vermincksel, Raf Pauwels , Els Vercauteren en Veronique Cordier, die ijverden voor het halen van de titel, legden een mooi parcours af en zetten met het behalen ervan een eerste mijlpaal.

De uitreiking van de titel door de trekkersgroep en het gemeentebestuur gebeurde tijdens een feestzitting in de feestzaal van het gemeentehuis.Gastspreker van de avond was VRT-journalist en – Afrikakenner Peter Verlinden. De muzikale omlijsting was in handen van de groep New Rising Sun.

‘Toen de trekkersgroep vroeg of het gemeentebestuur zich wou engageren om Fair Trade Gemeente te worden was dat evident’, aldus schepen van Ontwikkelingssamenwerking Hugo Maes (CD&V) ‘Wie is er niet voor eerlijke handel ?  Ondertussen drinken we in AC De Zaat Fair Trade koffie van Max Havelaar,  verkoopt JOC De Nartist fairtrade-chips, fruitsap en wijn en biedt theaterzaal Roxy fairtrade-fruitsap aan.

De trekkersgroep, Monique Vermincksel, Raf Pauwels , Els Vercauteren en Veronique Cordier legden een mooi parcours af en zetten met het behalen van de titel een eerste mijlpaal.

Temse in de 29e gemeente in Oost-Vlaanderen die de titel in de wacht sleept.

Naast de gemeente engageren diverse handelaars, horecazaken, verenigingen, landbouwers en scholen zich om fairtradeprodukten te gebruiken of te verkopen.

Zo koopt fotoclub After4 Fair Trade wijn, fruitsap en chips voor de receptie van hun fototentoonstelling.

Freinetschool De Kolibrie uit Tielrode organiseert regelmatig Koli-kaffees met fruitsappen van eerlijke handel.

De trekkersgroep doet ook een oproep naar vrijwilligers om mee te werken.

Meer foto’s, klik hier

Temse Faire Trade Gemeente 2015
Vooraan v.l.n.r.: Monique Vermincksel, Els Vercauteren, Raf Pauwels, schepen Hugo Maes. achteraan v.l.n.r.; Nele Van Haver, provinciaal gedeputeerde Eddy Couckuyt en VRT-journalist Peter Verlinden

Een gedachte over “Temse is eindelijk Fair Trade Gemeente”

  1. nu pas toevallig ontdekt…..proficiat, Temse, daar heb ik school gelopen, St. Amelberga, Fairtrade, je moet het maar doen, knap, met deze vooral de groeten van Denise Van Wassenbergh, geboren in Bazel, samen met o.a. Monique Vermincksel in de Chiro, haar zus Christianne…nu wonen Kamiel (voormalige vriend van Emmanuel C.) en ik in Bergerac – Dordogne Frankrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *