TTS Ondernemersclub wil blijvend hechte samenwerking met nieuw gemeentebestuur

TEMSE – Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde de TTS Ondernemingsclub een ‘New Years Party‘ voor leden en sympathisanten. Deze keer voor de gelegenheid in het auditorium van VDBA Temse in de Schoenstraat.De TTS Ondernemingsclub vzw werd in 2005 opgericht vanuit de behoefte om een gezamenlijke spreekbuis op te starten naar gemeentebestuur, provincie en intercommunale voor zijn eigen specifieke bedrijvenparkbehoefte.

Voorzitter van de TTS Ondernemersclub Roland Van Gasse

De zowat 200 aanwezigen konden genieten van drank en culinaire geneugten, geanimeerd door de muzikanten van Just Friends, DJ Dirk en Studio Orion.

Voorzitter Roland Van Gasse van de ondernemingsclub schetste kort de werkpunten die binnenkort gerealiseerd worden in de industriezone of die tegenover vorig jaar een stuk verder naar uitvoering zijn geëvolueerd.

“Zo zijn er voor fietspaddossier en de ontsluiting van de TTS zone, met heraanleg van het kruispunt Hoogkamerstraat/N16, reeds budgetten ingeschreven”, klinkt het. “Wij verwachten nog dit jaar en in 2020 hiervan uitvoering.”

“Ik wil dan ook een warme oproep doen naar de nieuwe coalitie in Temse om dit jaar verder te kunnen werken in een hechte samenwerking om de problematieken, zoals het parkeerbeleid en de infrastructurele problemen in de TTS Zone, met voorrang te behandelen zodat er een doorbraak kan gerealiseerd worden in deze veel te lang aanslepende dossiers.”

“Op het vlak van de algemene veiligheid zijn de inbraken en poging tot inbraak in gebouwen dit jaar gedaald zijn van dertien naar zes”, weet de voorzitter. “We moeten spijtig genoeg vaststellen dat de inbraken in voertuigen dit jaar helaas gestegen is van acht vorig jaar naar achttien in 2018. Dus voorzichtigheid is nog steeds geboden en het BIN kan hier verder een belangrijke rol in spelen.”

De ondernemersclub zal dit jaar nog een aantal grensoverschrijdende samenwerkingen uitvoeren.

“Om er slechts één te noemen is de studie van Interwaas voor de ‘Herontwikkeling van de TTS-zone’ die volop in uitvoering is”, stelt Van Gasse.

“Met onze collega’s van ‘Bedrijvenparken Sint-Niklaas vzw’. Kunnen we zeker samenwerken om antwoorden te bieden op alle mogelijke knelpunten in de verschillende Industrieparken en zo elkaar versterken en ondersteunen.”

De ondernemersclub zal binnenkort, samen met Voka en Ondernemend Temse, aan het nieuwe gemeentebestuur een manifest met de verschillende werkpunten overhandigen.

“Wij hopen dat het nieuwe schepencollege hier de nodige aandacht aan kan en wil besteden”, besluit de voorzitter.

Meer foto’s, klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *