PUBLI-REDACTIONEEL – Taverne-restaurant Kaai 22 slaat nieuwe weg in…

TEMSE – Taverne – restaurant Kaai 22 op de Wilfordkaai bestaat één jaar en dat wordt binnenkort gevierd. Vanaf heden slaat zaakvoerder Tony Nai trouwens een nieuwe weg in met de zaak.

“Het was een jaar met ups en downs”, vertelt Nai. “Daarom besloot ik het roer om te gooien en een nieuwe wind te laten waaien aan de oever van de Schelde. Vanaf heden zal Lucy Dieleman het dagelijkse reilen en zeilen van Kaai 22 onder haar hoede nemen. Tevens wordt zij onze nieuwe chef.“

Lucy Dieleman heeft tientallen jaren horeca-ervaring, tot eind vorig jaar was zij aan de slag in taverne Bistro, recht tegenover haar nieuwe werkplek.

“Ik kreeg een aanbod van Kaai 22 en ben daarop ingegaan”, vertelt Lucy. “Het was nu of nooit om mijn ervaring, kennis en kookkunsten ten dienste van Kaai 22 te stellen.”

Huisgemaakt
Lucy stelde een nieuwe menukaart samen met vooral klassieke gerechten zoals steak, vol au vent en stoofvlees.
Maar ook verschillende burgers ontbreken niet op de kaart.

“Alle gerechten zijn huisgemaakt, zoals bijvoorbeeld het stoofvlees, dat heeft zelfs een link met de gemeente. Daarin gebruiken we Dark IPA Kerelbier van brouwerij VBDCK uit Tielrode.”.

“Waar ik ook sterk op inzet zijn de verse frietjes. We schillen de aardappelen eigenhandig. Iets wat tegenwoordig quasi niet meer gebeurd in de horeca.”

“Uiteraard gaan we ook de seizoenen volgen zoals mosselen en wild,”

Sfeer en gemoedelijkheid
“Binnenkort zullen we op zon – en feestdagen van 9 tot 11 uur ook ontbijt aanbieden”, verklapt Tony Nai.

“Tijdens de zomer ontbijten op ons terras met zicht op de Schelde is toch wel een meerwaarde”, vult Lucy aan. “En bij de horecazaken in de buurt die ontbijt aanbieden kan dat pas vanaf 10 uur.”

“Naast de nieuwe menukaart wil ik, net zoals dat in Bistro het geval was, opnieuw sfeer en gemoedelijkheid introduceren in de zaak”, stelt de nieuwe gerante. “iedereen moet zich thuis voelen in Kaai 22.”

Feestje
Om het 1 jarig bestaan van Kaai 22 te vieren voorziet men op 19 januari een Dinner and Dance avond met The Smartie’s. De gasten krijgen een drankje bij aankomst en kunnen kiezen uit een drie gangen keuzemenu. Dit alles aan € 29 per persoon.

Enkel op reservatie, en met beperkte plaatsen. Kaarten te verkrijgen bij Kaai 22 en De Sampan.

Naast de nieuwe menukaart wil ik opnieuw sfeer en gemoedelijkheid introduceren in de zaak”, stelt Lucy Dieleman (l)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *