Voormalig pand De Kleine Winst maakt plaats voor project K54

TEMSE – Eind vorig jaar werd in de Kasteelstraat het voormalige pand van meubelzaak de Kleine Winst gesloopt om plaats te maken voor een appartementsgebouw. Het gebouw was decenialang eigendom van de familie Baert, die een waar meubelimperium uitbouwden.
De voorgevel van het nieuwe project K54

Vader Frans Baert vestigde zich met zijn meubel – en decoratiezaak De Kleine Winst in 1960 aan de Kasteelstraat 54. Daarnaast was er ook een bijhuis met vooral jeugdkamers aan de Kasteelstraat 30 en had de familie ook meubelmagazijnen in Niel en Hemiksem. Later werd de zaak uitgebaat door één van zijn zonen André Baert en
zijn echtgenote Paulette Fontaine (+2018)

“In 1962 werd recht tegenover onze meubelzaak, op de hoek van de Kasteelstraat en de Veerstraat, het pand van beenhouwerij Victoria, van de in Temse goed gekende Tuurke Verhulst, aangekocht”, vertelt André Baert. “Het gebouw werd afgebroken en in de plaats werd een meubelzaak van drie verdiepingen neergepoot.”

De meubelzaak bestond van 1965 tot 1992. Daarna doopte dochter Martine Baert de zaak om in ‘Elysee’, die tot zowat 2016 bestond.

Leuk weetje: In de jaren ’80 organiseerde de toenmalige winkeliersvereniging NCMV de eindejaarstombola Koop & Win. Daarbij werd tijdens een welbepaald jaar de hoofdprijs van 200 000 Belgische Frank (5000 euro) gewonnen bij De Kleine Winst.

Het pand van de Kleine Winst stond meer dan 10 jaar te verkommeren tot het aangekocht werd door de BVBA Sportatlon met maatschappelijke zetel op de site de Zaat.

Zij realiseren er een project van 5 appartementen, 5 parkeerplaatsen en 3 garageboxen.

“Het project zal “K54” heten naar de straat en huisnummer van het pand”, klinkt het.
De sloopwerken met aansluitend de ruwbouwwerken werden in september opgestart. De oplevering zou voor eind 2019 moeten zijn.” –

– Met dank aan André Baert voor de archieffoto’s –

Meer foto’s van ‘De Kleine Winst, klik hier
Info nieuw project: www.k54.be

Eén van de hoofdprijzen van de NCMV eindejaartstombola Koop & Win werd ooit gewonnen bij de Kleine Winst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *