Kinesist opent eigen praktijk na internationaal voetbalavontuur

TEMSE – Met een eigen praktijk ziet sportkinesist Olivier Meul een droom in vervulling gaan. Hij bouwde een oude opslagplaats om tot het moderne ‘HYPER’.

Als kind ging hij babysitten bij de familie Hoskens, die een opslagplaats voor verhuismateriaal had in de Hoogkamerstraat. Nu verwelkomt kinesist Olivier Meul er profvoetballers in zijn eigen praktijk.

“Er komen hier nu al dagelijks zo’n twee profvoetballers langs. Ze kennen mij, want ik werk al jaren in de voetbalwereld”, vertelt hij.

Olivier werkte drie jaar bij de technische staf van SK Lierse, waarvan twee jaar als hoofd. “Ik heb daar veel ervaring opgedaan in een moeilijke periode van de club. Toen de club failliet ging, heb ik een aanbod gekregen van Chinese topclub Beijing Renhe. Daar bleef ik nog tot het einde van dit seizoen. Ik ben drie keer een maand ter plaatse geweest, en tussendoor heb ik hier de praktijk ingericht. Nu gaat alle aandacht naar ‘HYPER’.”

De naam van de praktijk staat voor ‘health’, ‘performance’ en ‘rehab’. “We werken multidisciplinair en bieden een totaalconcept aan. Daarvoor werken we nauw samen met een sportarts, podoloog en voedingsdeskundige. Verder kunnen onze patiënten ter plaatse hun zwakke schakels trainen in de uitgeruste sportruimte.”

Olivier staat er niet alleen voor, want hij opent de praktijk samen met Britt Alderweireldt. “Ik heb haar leren kennen bij een groepspraktijk in Beveren. Zij heeft daarna twee jaar bij voetbalclub Olympique Marseille gewerkt, waar haar vriend physical coach was. We hebben dus allebei heel wat ervaring met voetballers, maar de praktijk staat open voor een heel breed publiek”, besluit Meul. (Bron: HN/GVA – Mattias Goossens)

Een afspraak maken en meer informatie via de website:  www.hyper-fysio.com

Britt Alderweireldt en Olivier Meul in de sportruimte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *