Van werkzoekende naar poetshulp met vast contract op één maand tijd

Unieke samenwerking tussen VDAB, Groep Intro en het Poetsbureau
TEMSE – Tien werkzoekenden werden op een maand tijd klaargestoomd voor een job als poetshulp. Het was de eerste keer dat die opleiding in het Waasland werd aangeboden en meteen een groot succes: alle deelneemsters brachten de opleiding tot een goed einde.

Voor de eerste keer werkte VDAB samen met GroepINTRO om de opleiding tot poetshulp te geven. De tien deelneemsters leerden een maand lang de kneepjes van het vak en kregen ook Nederlandse les. Na het afronden van de opleiding kregen ze de mogelijkheid om een vast contract te tekenen bij Het Poetsbureau.

“Door deze opleiding op verschillende locaties te organiseren, hopen we mensen dichtbij huis te laten werken”, legt coördinator van de mobiele opleidingen bij VDAB Johan Van Hecke uit. “We hebben met VDAB namelijk niet overal een eigen opleidingscentrum. Daarom hebben we in Temse voor het eerst samengewerkt met GroepINTRO. Na afloop konden ze meteen een contract tekenen bij Het Poetsbureau. Een win voor de cursisten én voor de werkgever, want die weet dat er gemotiveerde werkkrachten bij het team komen. In Temse doorliepen alle tien cursisten de opleiding, en ook dat is uitzonderlijk.”

Cursisten Demi Vercauteren en Geneviève Coveliers blikken tevreden terug op de opleiding. Demi is een jonge moeder die ongeveer een jaar werkloos was nadat ze stopte met haar job in de zorg.

“Als jonge mama zijn de uren in de zorgsector moeilijk te combineren met een gezin. Tijdens mijn zoektocht naar werk vond ik het ook zeer lastig om een vast contract te krijgen. Daarom was deze opleiding zeer interessant voor mij.”

Geneviève merkte als vijftiger dan weer dat haar leeftijd haar parten speelde bij de zoektocht naar werk.
“Poetshulp is een knelpuntberoep en dat zorgt voor werkzekerheid. We krijgen ook behoorlijk wat zelfstandigheid en flexibiliteit. We werken bovendien met vaste klanten samen. Dat maakt dat we een goede band met hen kunnen opbouwen.”

Het tekenen van de contracten was een emotionele gebeurtenis. “We zijn echt een hechte groep geworden tijdens de opleiding en gaan elkaar missen. Binnenkort gaan we al samen naar de kerstmarkt.” (Bron: HN/GVA – Mattias Goossens)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *