Kunstenaars starten sociaal kunstproject op oude site Sint-Amelberga

Open deur tijdens de Sleutelbraderij !!!

TEMSE – Twee begeesterende kunstenaars Jan Van Gulck en Amin Rahouti starten een sociaal kunstproject op de site van de oude Sint-Amelbergaschool: Kunst Onbegrensd ! Een sociaal project dat vooral laagdrempelig wil zijn.

“We willen iets positief teweeg brengen in Temse”
Jan Van Gulck/Amin Rahouti

Amin en Jan werkten onlangs ook samen voor een strip naar aanleiding van de inhuldiging van Reus Den Belleman

Beide kunstenaars zijn wereldberoemd in Temse en daarbuiten. Jan als de ‘Piepel’ die regelmatig cartoons, gelinkt aan de actualiteit, van zijn gelijknamige tekenfiguurtje post op zijn Facebookpagina. Amin riep enige tijd geleden het stripfiguurtje de Mekker van Temse in het leven.

De Piepel bewerkt ook houtsculpturen

Beide kunstenaars zijn van vele markten thuis. Zo werkte Jan onlangs nog mee aan een grootschalig kunstproject voor het goede doel in Antwerpen, de Hippoparade. Sinds enige tijd bewerkt hij ook houtsculpturen met houtafval dat hij vindt in de Schelde.

Amin aka De Mekker is niet enkel het creatieve brein van het Temses stripfiguurtje, hij is ook een begenadigd aquarelkunstenaar.

Samen willen ze nu met het sociaal kunstproject Kunst Onbegrensd ! Temsenaars de kans geven om zichzelf te ontplooien.

“Er zijn heel wat inwoners die een talent hebben, zoals schilderen of tekenen, maar die liever niet naar de tekenacademie gaan”, stellen Jan en Amin. “Hier willen wij die mensen de kans geven om hun talent te ontwikkelen. Iedereen, zowel jong als oud, willen we de kans geven om te komen tekenen, schilderen, boetseren, alles is mogelijk. En we willen vooral laagdrempelig zijn. iedereen moet hier vrijblijvend terecht kunnen. Als iemand wil striptekenen, en hij of zij kan enkel een lijntje met armpjes tekenen, geen probleem. Wij begeleiden de kunstenaars in spé.

Kunst Onbegrensd wil ook een sociaal project zijn.

“We zijn er zeker van dat we met dit project Temsenaars terug samen kunnen krijgen”, klinkt het bij de initiatiefnemers. “We willen iets positief teweeg brengen in Temse. En dit vooral met iedereen en voor iedereen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar het verschil tussen ons project en een tekenacademie is dat bij ons niks moet.

“We gaan ook in projectvorm werken, zo zal men bijvoorbeeld kunnen striptekenen, dan weer abstract schilderen, maar dat moet niet op doek, dat kan op andere dingen.”

Jan en Amin willen in het lokaal dat men ter beschikking kreeg ook om de pakweg twee maanden een tentoonstelling organiseren met werken van de deelnemers.

“De deelnemers kunnen die expo zelf leiden en zo spreekt men ook familie en buren aan die even een kijkje kunnen komen nemen.”

Het project start op woensdag 12 september van 14-18 uur, en dat dan wekelijks.

“Het is niet de bedoeling dat de deelnemers iedere woensdag aanwezig zijn”, vertelt de Piepel. “iedereen is daar vrij in. Kan men telkens maar één uurtje bijvoorbeeld, geen probleem.”

Om het project voor te stellen kan men een kijkje nemen op de opendeurdag, zaterdag 8 september van 10-18 uur, tijdens de Sleutelbraderij, in de oude Sint-Amelbergaschool aan de Pastoor Boelstraat 1, de ingang tegenover Garage Meeus…

Iedereen vrijblijvend welkom !!!

Jan ‘Piepel’ Van Gulck (l) en Amin ‘De Mekker’ Rahouti willen Temsenaars opnieuw samen brengen met Kunst Onbegrensd !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *