Politie gaat digitaal en zoekt extra mankracht op verkeershappening

Schrijfster stelt nieuwe thriller voor met exclusief moordspel
TEMSE – De lokale politie zoekt dringend nieuwe agenten om onder meer de digitale afdeling te versterken. Die hoopt ze te vinden op de Verkeershappening nu zondag. Schrijfster Belinda Aedi stelt er ook haar nieuwste thriller voor aan de hand van een moordspel.

“We hebben lang gewacht om op sociale media actief te zijn omdat we dit zeer goed willen aanpakken”
Korpschef Wim Pieteraerens

Om de zes jaar werkt de politiezone Kruibeke-Temse samen met het gemeentebestuur om een grote Verkeershappening te organiseren. Die vindt nu zondag 9 september plaats op en rond De Zaat.

Geïnteresseerden kunnen binnenkijken in het politiegebouw en kennis maken met de verschillende diensten, terwijl kinderen zich kunnen uitleven op springkastelen, een quadparcours en veel meer. Volgens korpschef Wim Pieteraerens draait de verkeershappening rond veiligheid, mobiliteit en transparantie. Hij hoopt ook mensen aan te zetten om te solliciteren voor één van de dertien openstaande vacatures.

“We zijn op zoek naar een hoofdinspecteur ICT om een lokale computer crime unit op te starten. Daarvoor hebben we ook een extra ICT-medewerker nodig. Verder zoeken we vijf hoofdinspecteurs en zes inspecteurs voor de dienst interventie. We merken wel dat politieaangelegenheden op veel interesse kunnen rekenen bij de bevolking. Dat zien we onder meer op Facebook, waar we sinds kort een eigen pagina hebben. We hebben lang gewacht om op sociale media actief te zijn omdat we dit zeer goed willen aanpakken. Doordat we net een nieuwe communicatiemedewerker hebben aangeworven, kunnen we onze online aanwezigheid van zeer dichtbij opvolgen.”

Moordspel

Bezoekers van de verkeershappening kunnen ook in première kennismaken met het nieuwste boek van schrijfster Belinda Aeri. Zij woont sinds 2014 op De Zaat en bracht enige tijd geleden‘Ademnood’ uit. Zondag verschijnt het vervolg ‘Comeback’, en de hoofdrolspeler in het boek is ook de centrale figuur in een moordspel dat speciaal voor de Verkeershappening geschreven werd.

“Het spel is een soort cluedo”, legt ze uit. “Deelnemers beginnen aan een crimescene en moeten aan de hand van achttien vragen de dader en het moordwapen aanduiden. Het spel is voor het hele gezin, en de verdachten zijn allemaal stripfiguren. Onder de deelnemers worden vijf exemplaren van het nieuwe boek verloot.”

De hele dag zijn er demonstraties van onder meer politiehonden, een tuimelwagen en promilebrillen. Bezoekers wordt aangeraden om met de fiets te komen. De activiteiten starten om 10 uur en stoppen om 18 uur. (Bron: HN/GVA – Mattias Goossens)

Deze week was ook het hondenteam volop aan het oefenen voor de grote verkeershappening en opendeur! Er zijn demo’s met politiehonden om 11u -14.30 u en 16.30 ! Spektakel verzekerd !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *