Politiezone zet zich in voor het goede doel

Drop je Dopje naar aanleiding van de Verkeershappening

TEMSE/KRUIBEKE – Op 9 september organiseert de politiezone Kruibeke-Temse de vijfjaarlijkse Verkeershappening en open deur op de site De Zaat. Ter gelegenheid daarvan zet de lokale politie zich in voor het goede doel.

De politiezone doet een oproep !!!

“Onze politiezone doet, samen met de werkgroep Temse van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG), een oproep aan alle inwoners van Temse en Kruibeke om mee dopjes te verzamelen voor de actie Drop Je Dopje”, aldus commissaris Katty De Bruyn. “De dopjes zijn nodig om de opleiding van een blindengeleidehond te financiëren. Blinden en slechtzienden voelen zich onveilig in het verkeer. Een blindengeleidehond kan hen veilig door het verkeer leiden.”

De dopjes worden verkocht en worden in een recyclagebedrijf heel fijn vermalen tot korrels. Deze worden in binnenlandse en buitenlandse toeleveringsbedrijven verwerkt in verschillende toepassingen. Er zijn ongeveer 32 miljoen dopjes nodig om één hond op te leiden.

“De dopjes kunnen worden afgegeven op 9 september vanaf 10 uur tot 18 uur tijdens de Verkeershappening.
Ook de peter en meter van de nationale werkgroep Drop Je Dopje, Annie en Albert uit familie, zullen ’s namiddags aanwezig zijn. Net zoals de Werkgroep Drop je Dopje – Temse.

Info: http://www.dopjesactie.be

De politiezone werkt samen met de Werkgroep Temse van het BCG

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *