’t Zomert onder den Toren afgetrapt met latino muziek

14 augustus: jazz band @Berkeley Square met  easy swinging
TEMSE – Net zoals de voorbije jaren Zomert het elke dinsdag onder den Toren. Een beiaardconcert gevolgd door een muzikaal optreden.Het eerste Beiaardconcert van dit seizoen op 8 augustus had de weergoden aan zijn zijde. Het was pas na afloop van het concert dat ook boven Temse de hel losbarstte.

Voor de eerste editie op 7 augustus had het cultuurcentrum in samenwerking met beiaardier Johannes Thuy voor een speciale gast gezorgd.

Tin-Shi TAM, Professor of Music en Beiaardier van de Staatsuniversiteit in de Amerikaanse staat Iowa was gastbeiaardier in de Temsese klokkentoren wat bijzonder gesmaakt werd door de vele aanwezigen.

Net zoals de voorbije jaren wordt de beiaardier aangekondigd door een sonnerie van trompetisten.
Ditmaal mochten de muzikanten van amusementsorkest Amor het beste van zichzelf geven op de pui van het gemeentehuis.

Het muzikale optreden werd verzorgd door Grupo Pimenton, een band die zich specialiseerde in Latino muziek.
Zij brachten in maart dit jaar nog een aperitiefconcert in de feestzaal van het gemeentehuis en stonden ook op de Gentse Feesten.

Het was een gezellige drukte waarbij vooral op het einde van de avond een aantal aanwezigen zich lieten gaan op de figuurlijke dansvloer.

Komende dinsdag 14 augustus, (de vooravond van de feestdag van 15 augustus red.) is @Berkeley Square te gast op de Markt.

Jazzband @ Berkeley Square is ontleend aan zo’n typische crooner-song: A nightingale sang in Berkeley Square, een nummer dat o.a. ooit door Vera Lynn, Nat King Cole, Frank Sinatra en Rod Stewart werd vertolkt.
De bezieler van de jazzband is ingeweken Temsenaar drummer Eric Ivens uit de Fonteinstraat.

De band combineert mooie klassiekers uit The Great American Songbook met enkele snedige instrumentals die neigen naar bebop (Charly Parker, Duke Ellington, Gershwin, Cole Porter…)

@Berkeley Square met easy listening en easy swinging dinsdag 14 augustus @de Beiaardconcerten.

Meer foto’s van het Beiaardconcert van 08/08/’18, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *